By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Beloofd is beloofd....

Meerval

 

 

 

 

Ik zou dit keer niet te lang wachten met het schrijven van een blog en jullie na het weekend laten weten waar we zijn geweest. We hadden besloten niet te lang te varen, uiteindelijk was het dus maar een kleine 2 uur (voor een weekend hoeven we nooit zo ver weg) eer we aan de steiger van het Zandwater vastlagen. Dat is een marrekrite eilandje aan het Tjeukemeer, met mooi vernieuwde steigers.

Schermafbeelding 2020 06 01 om 14.04.12

Het was er vrijdag nog heerlijk rustig, wel veel wind maar goed dat was in de rest van Nederland niet anders. Door de harde windvlagen en de toenemende drukte (hoorden we van de buurman) op het water hebben we de gok maar niet gewaagd om te verplaatsen. We hebben met onze lengte toch wat ruimte nodig. Voor anker was dan een mogelijkheid geweest maar we lagen prima zo. En ik moet zeggen, ik ben ook wel een beetje van… goed is goed.

zandwater Meerval

zandwater 1Meerval

Wij vermaken ons wel!

Martin was druk aan het oefenen met zijn sup. Het viel m in eerste instantie wat tegen dus kwam hij de eerste rondjes steeds op zijn knieën voorbij. Die foto ga ik natuurlijk niet plaatsen ;-). Later ging het staan steeds beter!

martin sup Meerval


Ik heb lekker in de zon gezeten, wat gelezen en gepuzzeld en m’n project gedroogde pioenrozen is bijna afgerond.

Hangend aan de stuurhut lamp ging echt een stuk beter! Nu staan ze even gerangschikt in de radiator los van elkaar, de blaadjes worden wat kleverig tijden het drogen en dan kleeft de hele boel aan elkaar vast. Het gekke is dat tijdens het droogproces de kleur eerst helemaal verdwijnt. Ze waren namelijk vers licht- en hardroze van kleur, toen werden ze zachtgeel en naarmate ze droger werden kwam er hier en daar weer een vleug oudroze/licht oranje terug.

pioen hangend stuurhut Meerval

pioen2 Meerval

De ondergaande zon

De ondergaande zon is hier altijd heel mooi. Zaterdagavond was het een oranje lucht en gisteravond een roze gloed.

uitzicht Zanderak Meerval

Terug naar Lemmer

Op dit moment varen we weer terug naar lemmer. Het is licht bewolkt met redelijk wat jachtjes om ons heen. Het schijnt zo te zijn dat de verkoop van pleziervaartuigen enorm is gestegen sinds de Coronacrisis. Veel mensen blijven in eigen land en zoeken blijkbaar vertier op het water. Het viel ons wel op dat er al veel vaartuigen van buiten Friesland waren, meestal is dat met langere vakanties (meivakantie of zomervakantie) het geval.... Wellicht hebben mensen nu meer vrije tijd.

Voorbij varend Meerval

uitzicht Zanderak Meerval

 

 

 

 

 

Onze trouwdag

We zijn vandaag 31 jaar getrouwd, heel fijn dat speciaal de horeca weer opengaat vanaf vandaag.
Dus vanavond eten we weer bij ons geliefde restaurant de Brekken bij ons om de hoek in Lemmer.

martin en gaike Meerval

Wij wensen jullie een fijne avond allemaal!

Van de zomerse bbq naar een nieuwe slaapkamer...
Verven, verven, ja sorry mensen het gaat (onder an...
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
donderdag 21 september 2023

Captcha afbeelding

E-privacy beleid