By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://onsvarendwoonschip.nl/

De machinekamer werd geverfd....

meerval-zwolle

De machinekamers moesten geverfd, nou dat hebben we geweten…

Het onderhoud van de machinekamer betreft niet alleen de motoren voorzien van diesel en het verversen van smeerolie en filters, (dat is mijn gedachte) maar alles moet (tenminste bij Martin) het liefst glimmen en blinkend schoon zijn. Op je sokken naar beneden zoiets. De vorige eigenaar had dat gevoel waarschijnlijk minder dus zo is er nog wat achterstallig onderhoud ontstaan. Martin is nu bezig met een staalborstel op de boormachine om de traanplaten weer glimmend te krijgen. Je kunt wel goed zien waar hij gebleven is!

traanplaat verschil

traanplaatHet eindresultaat mag er zijn, dat dan weer wèl.

Intertuff wat een lucht!

Rond de kerst is hij dus begonnen in de machinekamer achterop om het een en ander te verven. Speciale verf was hiervoor al langer geleden gehaald, Intertuff International zilverkleur. Deze kun je gebruiken om direct op kaal ijzer aan te brengen. Met dat idee, zou de machinekamer achterop en voorop in de verf worden gezet. De ingang van de machinekamer achterop is via de stuurhut. Zodoende ging Martin aan de slag met roller en kwast. Na 2,5 uur was de lucht in de machinekamer dusdanig vergeven van de verf dat het Martin letterlijk begon te duizelen. En inmiddels was het binnen in de woning ook net een verffabriek. Wat een stank!

Een paar weken later....

Vandaar dat hij hier maar mee is gestopt, een paar weken later, is hij voorop in de machinekamer (voor de boegschroefmotor en generatorsets) aan de slag gegaan. De machinekamer voorop is volledig afgescheiden van de woning dus dat zou geen probleem zijn, tenminste zo dachten we. Maar ook nu, wat een stank in de woning! Het mag dan goed spul zijn maar het is te verschrikkelijk qua geur. Met brandende ogen en hoofdpijn van de stank alle deuren en ramen ondanks de kou maar opengehouden. ‘s Avonds zijn we van boord gegaan en toen we terugkwamen was de geur gelukkig bijna weggetrokken. De rest van het verfwerk maar doen als het mooi weer is en alles ruim opengezet kan worden of een moment kiezen als we langer van boord gaan!

Foto's van zijn paleis volgen volgende keer ;-).

Voorbereidend schilderwerk op de laatste dag van m...
Vandaag, de Meerval in de Telegraaf!
 

Reacties 3

Gast - Ron op maandag 02 april 2018 21:59

Beste Martin en Gaike,
hoe geweldig te zien op jullie site wat de liefde en passie voor wonen op een varend woonschip betekent!
Wijzelf hebben ruim 5 jaar geleden ons huis en haard verkocht om onze droom te verwezenlijken en op een varend woonschip te gaan wonen. ook wij hebben 3 jaar lang geploeterd (en nog) om alles voor elkaar te krijgen en houden. Het is dan ook heerlijk en heel herkenbaar te zien wat jullie allemaal doen.
Onze complimenten voor het werk en resultaat! WAT een briljant mooi schip hebben jullie! Ik blijf jullie blogs graag volgen, Groet, Ron en Kim (ms.Zilverster)

Beste Martin en Gaike, hoe geweldig te zien op jullie site wat de liefde en passie voor wonen op een varend woonschip betekent! Wijzelf hebben ruim 5 jaar geleden ons huis en haard verkocht om onze droom te verwezenlijken en op een varend woonschip te gaan wonen. ook wij hebben 3 jaar lang geploeterd (en nog) om alles voor elkaar te krijgen en houden. Het is dan ook heerlijk en heel herkenbaar te zien wat jullie allemaal doen. Onze complimenten voor het werk en resultaat! WAT een briljant mooi schip hebben jullie! Ik blijf jullie blogs graag volgen, Groet, Ron en Kim (ms.Zilverster)
Martin en Gaike Bos op woensdag 04 april 2018 10:12

Leuk te horen Ron en Kim! Ja we zijn er nog steeds niet, ik denk dat de 3 jaar ook wel overtroffen wordt....Bloggen jullie soms ook?

Leuk te horen Ron en Kim! Ja we zijn er nog steeds niet, ik denk dat de 3 jaar ook wel overtroffen wordt....Bloggen jullie soms ook?
Gast - Ron op zaterdag 14 april 2018 00:00

Hoi Martin,

ik zag de reactie wat laat maar had ook al op je "dekverf" gereageerd :-)
Nee wij Bloggen niet maar we hebben wel een site. www.http://mszilverster.jouwweb.nl/
Hierop krijg je wel een indruk van ons schip/werk van de afgelopen 5 jaar. Wij zijn goed op weg en hebben het schip zo'n beetje af naar onze wens. Alleen deze winter de master bedroom nog verbouwen tot een grote kamer met frans bed. Dan is hij helemaal af! Tijd voor Frankrijk :-)

Hoi Martin, ik zag de reactie wat laat maar had ook al op je "dekverf" gereageerd :-) Nee wij Bloggen niet maar we hebben wel een site. www.http://mszilverster.jouwweb.nl/ Hierop krijg je wel een indruk van ons schip/werk van de afgelopen 5 jaar. Wij zijn goed op weg en hebben het schip zo'n beetje af naar onze wens. Alleen deze winter de master bedroom nog verbouwen tot een grote kamer met frans bed. Dan is hij helemaal af! Tijd voor Frankrijk :-)
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 03 juni 2020

Captcha afbeelding