By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Half juli 2018, zo goed als klaar voor de zomer.

achterschip-meerval

Zo, dit keer een blik op het dek van ons achterschip! Deze is nu helemaal klaar, de roef achterop, de raamkasten en het dek staan mooi in de verf. Het resultaat is een heel fris ogend geheel, wij zijn er erg blij mee.

achterschip geverfd meerval

Dit weekend zijn we er weer op uit en genieten van het mooie weer op het water. Ik ben het varen aan het leren en Martin gaat zich in de toekomst bezighouden met de touwen voorop. Mensen die ons niet persoonlijk kennen, de gezondheid van mij laat wat te wensen over en om toch samen te blijven genieten gaan we de rollen nu omdraaien. Daarom hebben we eerst “droog” geoefend en gaan we komend weekend voor het echte werk. Rechtdoor en een bochtje is t probleem niet maar het aanmeren en sluizen invaren is toch een ander verhaal met een groot schip.

Dus….. hebben meteen maar nieuwe reddingsvesten aangeschaft. Haha, nee zo erg zal t niet zijn maar opnieuw laten keuren was ook een optie maar dat scheelde weinig in kosten en ze waren al verouderd. (De tijd gaat zo snel met dat soort dingen!) Meteen een nieuwe fender voor achterop meegenomen, want die was kapotgegaan.

luiwagens meerval 80

In zo’n watersportwinkel speurt Martin altijd even langs de schoonmaakartikelen en hebben we dus ook weer een nieuwe luiwagen. Ach daar wordt hij blij van, lekker buiten fluitend aan het boenen, en zo zijn we er weer helemaal klaar voor.

touwen gesplitst

De touwtjes zijn ook nog opnieuw gesplitst. De zon schijnt afgelopen weken regelmatig dus dat is mooi voor onze zonnepanelen, zo hebben we geen stroom van de wal nodig.

zonnepanelen meerval

Nieuwe vlaggetjes zijn ook weer binnen, oa van de facebook pagina “met de boot door Friesland”, (die onststaan is door enthousiaste Friese vaarders maar ondertussen een landelijke bekendheid heeft) en “varen doe je samen!”. Nog even een Marrekrite vlag scoren dan zijn we weer compleet!

vlaggetjes meerval

Maar goed we schaffen niet alleen dingen aan, we doen ook weleens wat weg. Dit keer is KPN de deur uit. Ik ben me eens gaan oriënteren wat nou slim is voor aan boord, qua internet en televisie. Uiteindelijk kwam ik op een data unlimited abonnement van T-mobile waarmee we dus onbeperkt internet hebben, radio streamen en tv kijken we nu dus met NL-Ziet, allemaal via internet. Wel zo overzichtelijk 12 zenders, want van de 50 zenders die KPN extra biedt heb ik er nog niet 1 gemist. En het is ook nog eens meer dan de helft goedkoper!

Maar goed, nu eerst genieten van buiten, fijn weekend allemaal!

Wat een heerlijk weer was het toch, al is dit ter ...
Eind juni 2018, de kop is geverfd het achterdek st...
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag 09 juni 2023

Captcha afbeelding

E-privacy beleid