By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Het grootste deel van het verfwerk zit erop!

kont

Half mei schreef ik, in ons laatste blog, dat ik jullie mee naar buiten zou nemen....

Eigenlijk start in april/mei normaal gesproken het buiten (verf)werk. Tenminste als het weer het toelaat. Schuren kan natuurlijk al snel maar voor verven moet het wel stabiel weer zijn. Droog licht, zonnig en niet teveel wind, laten we dit weertype nou weinig hebben gehad.

Vorig jaar was het al vroeg in het jaar superweer en wellicht met deze gedachte viel het wat tegen. Het is steeds redelijk onvoorspelbaar weer en met een roefdek lakken moet je gaan voor zekerheid. Zo werden er dagelijks verschillende "weer apps" op losgelaten.

We zijn wel een stuk opgeschoten hoor maar nog niet zo ver als gehoopt. De roefdekken, de autokraan, de pet van de stuurhut, de mast achterop en het ankerlier staan allemaal in de lak.

blog verven meerval

Dit keer kozen we voor de Sikkens Rubbol SB, deze is vele malen beter qua verwerking en mooier van glans. De roefdekken zijn heel lichtblauw, veel lichter dan voorheen. De vorige kleur vonden we toch een beetje te blauw en deed me denken aan een "zwembadbodem". De lichte variant staat frisser en wellicht trekt het ook minder warmte aan. De kont is een tint donkerder maar wel in dezelfde kleuren serie.

ankerlier

Het pinksterweekend zouden we, voor een aantal weken, naar Leeuwarden varen. Vanwege de harde wind en regen afgelopen weekend hebben we dit uitgesteld. Zo kon Martin 2e pinksterdag nog wat schuren en bijplekken en vertrekken we nu over een kleine week. Eerst een paar dagen naar Franeker, daar wordt de spudpaal verlengt, zodat we op wat diepere gebieden ook de spudpaal voorop in de grond kunnen laten zakken. Daarna zullen we wèl naar Leeuwarden varen om gezellig in de stad te liggen…. Maar eerst stuur ik de volgende update vanuit Franeker!

Een warme groet vanuit Franeker!
Onze boekenkast....

Related Posts

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
woensdag 27 september 2023

Captcha afbeelding

E-privacy beleid