Slopen en verf

Slopen en verf

We hebben deze week gelukkig wat hulp gekregen van lieve mensen. Want de hoofdklusser ;) was geveld door griep. Kan gebeuren natuurlijk maar het tijdstip is beroerd.

We hebben een strakke planning vanwege de huurwoning waar we nu in verblijven. Martin is nooit ziek, heeft zich de afgelopen 10 jaar nu voor de 2e keer ziek gemeld, dat zegt wel wat.

Maar goed, allen nogmaals hartelijk dank Saskia (mijn vriendin) en Daphne (onze dochter) voor het slopen van de kasten uit Daphne haar kamer.   
daf   sas1

 sas2

En mijn vader en Theo (vriend van m'n vader) namen het slopen van de badkamer, de keuken en het verwijderen van het laminaat uit de keuken voor hun rekening.
patheokeuken

keuken3

patheokeuken1
en weg is de keuken :-)!
keukenleeg

bad

 

 

 

Toen het bad eindelijk los kwam was het wel even, ehh....hoe krijgen we dat grote bad door die kleine deur???

Dus deur eruit, pastte het nog niet, kozijn er ook maar uit.

Prima ook weer voor elkaar.

 

 

 

Verder was mijn taak deze week het uitzoeken van verf. Muurverf, verf voor de kozijnen, wanden en het plafond. Er zijn mooie kleuren en als de kleur er niet bij zit is het wel te mengen. Turquoise is altijd een van mijn favorieten, nu deze kleur in is, is er keus genoeg. Martin bemoeit zich er nauwelijks mee aangezien hij kleurenblind is en met allerlei felgroene blikken aan kwam zetten omdat hij dacht dat het zachtgrijs was. Ik snap niet hoe dat nou werkt kleurenblind zijn. Hij zei me ooit dat hij alleen de juiste naam niet bij de juiste kleur wist maar dit blijkt toch niet zo te zijn, kwam ik achter na gister. Maar ik dwaal af, hoe moeilijk is het om de juiste kleur te vinden van een witte verf met een groen/blauwgrijze tint. Telkens als ik de witte staal bij de kleur van mijn nieuwe muur hou lijkt deze wel van kleur te veranderen. Om maar te zwijgen over het licht van een bouwmarkt.

Uiteindelijk is het gelukt en komt de Petrol blue op de enige muur zonder ramen. Eerst moet er nog een koof worden dichtgemaakt (zie foto, rood omcirkeld). Er zit nu een airconditioning in de koof, deze steekt er uit en is vergeeld, we willen dat lelijke ding eruit hebben. Dus wordt het dichtgetimmerd met hout, daarover fix en finish en uiteindelijk behangen met glasvezelbehang wat geverfd wordt in de kleur Petrol blue.
woonkamerkoof

De verf die we hebben uitgezocht voor op de raamkozijnen is gemengd en uiteindelijk uitgezocht nav een staaltje (lees: TJE want t was niet meer dan 2x3 cm, het blijft een gok dus) en is wit met een grijs groen/blauwe tint. Lijkt een beetje op het blik linksonder maar is een vleugje blauwer, zodat hij beter bij de petrol past, vandaar een gemengde kleur. De Petrol blue voor de muur is de rechter kleur.
flexaramen    flexamuur
Maar voorlopig is het nog niet zo ver....

Snelle beslissers.
Wat moet er zoal gebeuren aan de Meerval?
 

Reacties 4

Gast - André.lijesen@kpnmail.nl op zaterdag 05 maart 2016 20:10

Nou wat hebben jullie een werk verzet zeg met dat slopen. Pffff Gaat allemaal heel mooi worden volgens ons, om te beginnen met de mooie kleur. Benieuwd naar de nieuwe blog.

Nou wat hebben jullie een werk verzet zeg met dat slopen. Pffff Gaat allemaal heel mooi worden volgens ons, om te beginnen met de mooie kleur. Benieuwd naar de nieuwe blog.
Martin en Gaike Bos op zaterdag 05 maart 2016 20:15

Ja Andre, dat hebben ze zeker! Leuk dat je ons volgt. Groet, Gaike

Ja Andre, dat hebben ze zeker! Leuk dat je ons volgt. Groet, Gaike
Gast - Jolanda van Meggelen op zondag 06 maart 2016 07:14

Ha die Martin en Gaike,
Helemaal geweldig de uitdaging die jullie zijn aangegaan. Erg vervelend dat Martin juist nu geveld is. Maar het werk gaat gewoon door en jullie hebben gelukkig veel helpende handen.
Het is erg gezellig en leuk jullie blog te lezen, Succes en we blijven je volgen. x

Ha die Martin en Gaike, Helemaal geweldig de uitdaging die jullie zijn aangegaan. Erg vervelend dat Martin juist nu geveld is. Maar het werk gaat gewoon door en jullie hebben gelukkig veel helpende handen. Het is erg gezellig en leuk jullie blog te lezen, Succes en we blijven je volgen. x
Martin en Gaike Bos op zondag 06 maart 2016 10:09

Ja als we aankomen en we zien alle puin denken we weleens poehhhhh, komt dit goed? Maar dat zijn maar hele korte momenten hoor. T is super leuk! Leuk dat je ons volgt. Groet, Gaike

Ja als we aankomen en we zien alle puin denken we weleens poehhhhh, komt dit goed? Maar dat zijn maar hele korte momenten hoor. T is super leuk! Leuk dat je ons volgt. Groet, Gaike
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 13 december 2019

Captcha afbeelding