Richting Groningen begin augustus 2018

groningen-rechtsaf

Afgelopen week is de pelletketel vervangen! Een hele klus om het niet werkende apparaat van boord te halen en de nieuwe weer op z’n plaats te krijgen. Die dingen wegen 220 kilo dus daar was wat mankracht voor nodig. Maar goed, hulde aan Pelletkachel Lemmer want zonder alle service die hij geboden heeft afgelopen maanden, had ik de hoop op een goede afloop allang opgegeven. Dank Albert-Jan! We zitten er weer warmpjes bij :-).

pelletketel sjouwen meerval

Maar goed, geen weer voor pelletketels dus gaan we gauw over tot de orde van deze zonnige dag. We varen sinds gisteravond richting Groningen. Martin kan vanuit Groningen makkelijk nog een weekje naar zijn werk en de eerste stop was in Uitwellingerga. Dichtbij het starteiland van Sneek, waar het een gezellige boel was vanwege de Sneekweek. dus, zitten en relax.

Vorige week hebben we nagedacht over 2 stoeltjes die licht zijn, makkelijk te verplaatsen, heel goed zitten en geen ijzer of scherpe randen hebben. Zodat we ze op het roefdek kunnen gebruiken zonder dat de lak beschadigd ;-).

comfortseat meerval

Ligstand, helemaal plat, of rechtop in 14 verschillende standen kun je ze buigen.

comfortseat roef meerval

We werden geattendeerd op deze Comfortseats en hebben er daar 2 van aangeschaft. Wat een fantastische aankoop, we zeggen het bijna dagelijks tegen elkaar. Dus zaten we gisteravond met prachtig uitzicht over het Prinses Margrietkanaal relaxed op onze stoeltjes en er kwam weer genoeg moois voorbij. Dit keer een foto van de ondergaande zon met een luchtballon die ik voor mijn gevoel bijna kon raken en op de foto toch wat verder lijkt.

luchtballon

Vanmorgen zijn we op tijd vertrokken vanwege de warmte overdag en het feit dat in de loop van de dag de ligplekken al wat meer bezet raken. Gezien de lengte van ons schip moet je daar wel iets meer rekening mee houden.

groningen rechtsaf

De Skûlenboarchbrug wordt in verband met de warmte gekoeld met water, om teveel uitzetting te voorkomen.

skulenboarchbrug

skulenboarch brug

Veel mensen genieten op het water, leuk om te zien, zo ook deze feestboot. Mooi is het niet, maar plezier waarschijnlijk wel.

rainbow

We zijn uiteindelijk beland in Stroobos morgen varen we het laatste stukje.

Er is een videotje gemaakt van onze rit, ik moet alleen nog de juisten instellingen vinden want nu moesten we wat klunen zoals je ziet, haha.  'Van Uitwellingerga naar Stroobos'

Voorlopig gestrand in Groningen....
Wat een heerlijk weer was het toch, al is dit ter ...

Related Posts

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 02 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://onsvarendwoonschip.nl/