By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Begin juni 2018

IMG_1752

De actuator is teruggeplaatst en het lijkt te werken, tenminste zonder werkelijk te varen. Varen hopen we komende tijd vaker te gaan doen, want onze jongste dochter gaat immers dit weekend het huis uit. Dat betekent dat we niet gebonden zijn aan een plek, mits het op redelijke afstand is van Leeuwarden of Groningen want er moet natuurlijk nog wel gewerkt worden.

Maar goed, we vinden het erg leuk iets meer vrijheid te krijgen om ons te verplaatsen tussen deze steden. Op het water is het toch overal anders, hopelijk gaan we komende tijd meer plaatsen ontdekken.

Afgelopen week met Pinksteren hebben we vakantie gevierd in Spanje. Met het tevoorschijn halen van onze koffers, onderin achter een schot, zag Martin ineens een koppeling van een waterleiding die lekte, is dit ons lek?!

leiding lek meerval  pomp meerval

Wat een toeval om dit zo te aan te treffen, we zijn er nu mee bezig. Hij heeft ‘m al een paar keer aangedraaid en is nu dicht. We moeten het even afwachten of dit het probleem was, ivm het water wat naar voren is gelopen en nu langzaamaan terugloopt naar achter waar het pompje hangt om leeg te zuigen.

Dus blijven we nog regelmatig pompen maar het zou mooi en snel opgelost, zijn! Zoals ik in het vorige blog al vertelde de overige opties zijn niet de leukste.

Eenmaal in Spanje hebben we natuurlijk ook een stukje gevaren, retourtje van Roses naar Cadaques.

touwen roses

Cadaques

onderweg cadaquesDolfijnen en roggen gezien maar telkens te laat om het op beeld vast te leggen.

Tijdens onze vakantie ontvingen we mail van iemand die meer gegevens heeft over de historie van ons schip. Het gaat om een familielid van deze man (die gelukkig nog leeft), en enige jaren beroepsmatig op de Meerval, toen Excelsior, heeft gevaren. Het schip was toen van de firma Vriens uit Terheijden en men vervoerde zand. Wordt weer vervolgd dus, want we gaan zien of we deze meneer kunnen spreken!

Halverwege juni 2018
2e week mei 2018
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
maandag 27 mei 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid