By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Begin mei 2018

blik-10-liter-verf

 

Nu het mooie weer in aantocht is hebben we ons afgelopen dagen alweer wat gericht op het schuren en verven.
baan geverfd meervalDe roefdekken zijn inmiddels 2x in de lak gezet, hierboven is het roefdek achterop. Hieronder is een mooie overzichtsfoto vanaf de kop. (Al lijkt het op deze foto wel veel blauwer)

meerval vanaf de kop

De witte rand op de kont van het schip is geverfd en op deze 2 volgende foto's is goed zichtbaar dat zo'n wit randje een mooi afgewerkt effect geeft.

meerval achter zijzicht half

meerval achterzicht klaar

De boeing langs het schip, loopt iets achter op schema vanwege een hernia bij Martin, maar goed we zijn al een eind op weg dus klagen niet. De trappetjes staan ook weer netjes in de lak.

trappen gelakt2 weken geleden hebben we jullie gevraagd wat mooier lijkt voor de raamkasten. We waren erg nieuwsgierig, er werd gestemd en er is overduidelijk gekozen voor rood, 82% vond dit mooier dan blauw. Wij hadden zelf ook de keus laten vallen op rood. Lekker fris en er is al veel blauw aan boord, vandaar. Tussen alle kleuren rood hebben we de oranje/rode kleur hieronder gekozen.

rood of rood

Af en toe wordt alles even gestart, zo ook afgelopen weekend. De boegschroef vertoonde spontaan een hapering. Deze wilde niet meer van stuurboord in zn vrij of naar bakboord schakelen. Na een oproep op Facebook/Instagram, kregen we vele reacties via social media. Zelfs vanuit Turkije! Door een scheepswerktuigkundige, aan boord van een coaster werd er meegedacht!

aandrijving boegschroef

actuator

We hebben het defecte onderdeel zelf opengeschroefd om te kijken of we direct het mankement zagen. (Ik denk altijd dat t zelf wel op te lossen is, maar dit keer niet helaas….)
Dank voor alle reacties, we weten nu hoe het onderdeel heet (een actuator) en hij wordt nagekeken door deskundigen.

 

ons varend woonschip instagram

Voor de instagramfans onder ons, we hebben ook een account aangemaakt voor “ons varend woonschip” waar tussentijds extra foto s worden weergegeven.
Dus wie het leuk vindt Follow us on Instagram.

2e week mei 2018
We nemen jullie even mee terug naar binnen ivm het...
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag 14 juni 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid