By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Dit voorjaar aan boord van de Meerval

Meerval-regen Donkere wolken en regen regen en regen....door het raam van de Meerval

 

 

In februari sloot ik de blog met een bericht "vanuit een zonnige stuurhut". Het was buiten koud en er lag sneeuw én deze niet winterliefhebbers leefden naar het voorjaar toe…... De foto s waren mooi hoor dat wel maar daar blijft het voor ons dan ook bij, haha.

 

 

Stabiel zomerweer

Dus zoals je leest vinden wij het jammer dat het nog niet het stabiele zomerweer is wat we vorig jaar hadden rond deze tijd. Ik heb het idee dat meer mensen toe zijn aan een zonnetje, maar goed we hebben het niet voor het zeggen.

Door dit wisselvallige weer zijn we dan ook nog niet zover met het verfwerk als vorig jaar. Martin kijkt iedere keer hoopvol naar buiten en daarnaast op 3 verschillende weer apps voor de komende weerberichten maar helaas….. Dus is het verfwerk buiten achter op plan en hebben hebben we binnen maar het een en ander aangepakt.

Zo hebben we nu (eindelijk) nieuwe deurklinken gekocht, ineens vond ik allemaal verschillende deurklinken reuze storend terwijl het me al de jaren ervoor niks deed. Gek is dat, terwijl ik altijd van de details ben…. Maar goed, blij mee dus!  

meerval deurklinken oud

meerval deurklinken nieuw


In de oude slaapkamer van onze dochter die steeds meer een berging werd, is nu een kastenwand getimmerd met schuifdeuren. Lekker alle rommel onder het gangboord, achter de schuifwand.

Ook de traptreden naar de stuurhut zijn geverfd, deze heeft zijn nu antracietgrijs en dat maakt het veel sprekender. Ook opgeruimder op een of andere manier...

 Meerval trap geverfd voor

 Meerval trap geverfd na

De living

 Meerval paneel pelletkachel

 

We hebben in ons interieur wat meer kleur aangebracht, voorheen hadden we een groot donkerblauw kleed en grijsblauw met blauwgroene details. Nu is er een rood rond kleed en wat meer kleurrijke details. En de achterwand van de pelletkachel wat eerst een paneel vol oude advertenties was uit de schippersalmanak van 1931 (het bouwjaar van de Meerval) heeft nu een kleurrijk geheel met postzegels. Het paneel is omgedraaid en zo zijn de oude advertenties gebleven want die vind ik ook nog steeds bijzonder. Een schilderij ernaast geschilderd in de kleuren van ons interieur, met de items waar we van houden. Zon, zee en natuurlijk een bootje :-).

 

 

 Meerval paneel pelletkachel postzegel

Geef je leven kleur!

Je moet tenslotte zelf kleur aan het leven geven in deze bijzonder lange saaie Corona situatie. Ik ben iemand die probeert te kijken naar wat wel kan en niet wat niet kan, dus fleur ik het in mijn omgeving gewoon zoveel mogelijk op. Zodat ik een fijn gevoel krijg van de ruimte waar ik in leef.

Ook is en blijft het mooi, zelfs met minder weer ;-), om hier de natuur te zien veranderen in het voorjaar. De eenden die paren in het water, al lijkt het soms wel een moordaanslag voor het vrouwtje ;-). De specht, die heeft dit jaar een plek in een boom naast het schip, al heb ik 'm helaas nog niet vast kunnen leggen op beeld. De reigers, blijven ook fascinerend. Dit jaar hebben we een nieuwe variant die was er vorig jaar niet. Deze doet me steeds denken aan Cruella de Vil van de film de Dalmatiërs. Voor degene die geen idee heeft waar ik het over heb, ik heb in de bovenhoek de foto van "Cruella" erbij geplaatst.

meerval cruella de vil reiger

 

Tja, eigenlijk is er verder niet zo heel veel extra te melden. Normaal lagen we al regelmatig aan een Marrekrite steiger of ergens anders in Friesland maar door alle omstandigheden zijn wij nog steeds in Lemmer en net zoals iedereen gaan we hopen op een prachtige zomer! Wordt snel vervolgd dus...

Water.....ons genot maar wat een ramp voor anderen
Goedemiddag vanuit een zonnige stuurhut in Lemmer!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
donderdag 21 september 2023

Captcha afbeelding

E-privacy beleid