By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Een interview met Vlot waterwonen

zonsondergang-meerval-2020


Recent werd ik benaderd door Vlot waterwonen, het grootse waterwoonplatform van Nederland, voor een interview.

Deze is onlangs geplaatst op hun Instagrampagina en de uiteraard ook op die van ons. Maar omdat niet iedereen ons volgt via deze social media, plaatsen we dit interview ook op onze website.

Veel leesplezier en pas op jezelf in deze (Corona)tijd!

 

Binnenkijken op de MeervalGaike stuurhut

Hoi, ik ben Gaike (50) en maak portretten en creaties van oude (gebruikte) postzegels. Ik woon op het water met Martin.


~ Mijn thuis ligt in een zijhaventje van het Prinses Margrietkanaal in Lemmer.


~ De naam van mijn waterwoning is Meerval, type Luxe Motor en is gebouwd in 1931. De naam Meerval, is een herinnering aan mijn biologische vader. Helaas is hij op 47 jarige leeftijd al overleden. Ik heb hem (door omstandigheden) nooit ontmoet maar na zijn overlijden hoorden we van zijn toenmalige vrouw dat hij ontzettend geboeid was door Meervallen. Hij was kunstenaar en zijn laatste werk was een nogal persoonlijk beeld met een meerval.


~ Ik drijf op het water sinds 2015. In 1989 zijn we samen gestart in de binnenvaart. Maar uiteindelijk weer gaan wonen en werken op de wal, het water bleef maar trekken. Omdat het verkrijgen van een ligplaats eigenlijk het grootste struikelblok was besloten we 13 jaar geleden met het gezin van het westen naar Friesland te verhuizen. Dan 'maar' een huis aan het water.... En daar hebben we ook van genoten! Maar toen werd het eindelijk een feit en vonden we een schip, een werf en een bank die onze plannen wilde financieren, dat laatste is ook niet geheel onbelangrijk ;-). Na aankoop van het schip en het leeghalen ervan vonden we een koperen bordje, met de tekst: 'Als we geen boot hadden gekocht waren we miljonair geweest'. Nou miljonair is wellicht overdreven maar geld kost zo’n verbouwing en het onderhoud wel ja.


~ Toen we het schip kochten stond er een kleine stuurhut op die niet in verbinding stond met de woning. We hebben deze verwijderd en er een grote leef stuurhut van laten maken. Dit is nu mijn favoriete plek. Alle beweging om je heen krijg je er mee, heerlijk.


~ Als het even kan wil ik niet meer aan de wal wonen. Het grappige is dat wanneer je vanaf het water een stad of dorp benadert het een totaal ander gevoel geeft dan wanneer je met de auto ernaartoe rijdt. Met het schip is er direct een vakantiegevoel, heerlijk!

badkamer meerval

badkamer meerval detail

Meerval keuken

Meerval woonkamer2

Meerval slaapkamer rembrandt

Meerval slaapkamer detail

Meerval stuurhut

 

 

Van Groningen weer terug in Lemmer
Van Friesland naar Groningen

Related Posts

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
donderdag 21 september 2023

Captcha afbeelding

E-privacy beleid