By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Het is maar een paar 100m verder én toch weer anders!

meerval-sontweg

 

Na de donkere dagen voor kerst én de donkere dagen erna klaart het gelukkig nu wat op….
Over de temperaturen klaag ik niet maar van die donkere luchten word ik altijd wat somber.
Mijn moeder schijnbaar ook want die appt: “Bij jullie ook van dat klote weer?”


Haha, misschien is het een familiedingetje en hebben jullie er helemaal geen last van. Ik ben in ieder geval blij dat het alweer langer licht is en we op de helft van de winter zijn :-). Wij liggen sinds vorige week een paar 100m verderop.

 

 

We moesten verhalen want sinds gister is het in Groningen, Eurosonic Noorderslag. In dit 4 daagse muziekfestival zijn er, verspreid over de stad, 250 Europese en Nederlandse bands op meer dan 40 podia te aanschouwen. Dus wordt er plaats gemaakt voor passagiersschepen om mensen vanuit heel Europa te kunnen voorzien van slaapplekken.

passagierschip3 meerval

passagierschip4 meerval

passagierschip5 meerval

De mooie en minder mooie passagiersschepen kwamen afgelopen weekend binnen, het festival is ondertussen aan de gang. We hebben nog gedacht om onze roef achterop te verhuren aan festivalgangers maar dat was nog een stap te vroeg na de operatie. Wie weet brengt ons dat volgend jaar leuke ontmoetingen.…

Nieuwe plek

We liggen nu net door de Berlagebrug richting de sluis waar we begin/half februari weer door gaan om naar Lemmer terug te keren. Tijdens onze verplaatsing hadden we bezoek van Pim met zijn oma uit de straat waar we hiervoor lagen. Ze waren al eens binnen geweest en Pim vond het schip (met name de marifoon en alle knopjes) reuze interessant dus had ik beloofd als we gaan varen dan mag je wel mee. Nou, dat wilde hij wèl!

pim met oma aan boord meerval

 

Het is maar een paar 100 meter verder én toch weer heel anders. We kijken nu uit op de schepen die van/naar de sluis komen en gaan.

passagierschip1 meerval

 

Recht tegenover ons ligt het schip de Amanpuri. Men noemt dat een Bed, Brood en Badschip, waar uitgeprocedeerde asielzoekers verblijven.

amanpuri tegenover meerval

Ik heb vernomen dat ze taken krijgen en een schoonmaakrooster, daarnaast 30 euro per week om boodschappen van te doen. Er is altijd beweging aan boord van het schip (ook nachts) en ik vraag me al dagen af wat er in die mensen omgaat…

Krantebak in stijl

In onze stuurhut hebben we nu een krantenbak in stijl.

kruk postzegels gaike meervalIk heb deze op de kop getikt via Marktplaats en gepimpt met oude postzegels van de serie “Vliegende Duif”. Mensen die mij kennen weten dat ik actief ben met het hergebruik van oude postzegels. Nu dus een keer voor onszelf. Krukjes, portretten en meer op gaikebos.com.

kruk meerval stuurhut postzegels

We liggen scheef in Lemmer!
De beloofde foto van de lichtjes in de mast...
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag 24 maart 2023

Captcha afbeelding

E-privacy beleid