By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Een warme groet vanuit Franeker!

starteiland-sneek-meerval

Zo, daar zijn we weer. Zoals beloofd dit keer vanuit Franeker! Donderdagavond zijn we voor ongeveer 4 maanden vertrokken uit Lemmer en naar het starteiland van Sneek gevaren.

lemmer meerval Het was een mooie avond, de dagen ervoor was het nog regen en wind dus we boften. Uiteindelijk lagen we rond 20:30 vast aan het starteiland in Sneek.

starteiland sneek meerval

De volgende dag gezelligheid met verwacht en onverwacht bezoek via het water.

visite meerval

De zaterdagmorgen...

zijn we op tijd vertrokken van het Sneekermeer richting gaarkeuken naar Leeuwarden. Onderweg kwamen we van alles tegen: beroepsvaart, vissersbootjes en plezierjachten.

meeval onderweg sneek leeuwarden

Door de spoorbrug van Grou, het aquaduct en later de Harinxma brug.

welkom in leeuwarden meerval

Die ons welkom heet maar de tekst was helaas niet op de foto vast te leggen is naar de Slauerhoffbrug. Mijn favoriete brug, 2 jaar geleden (tijdens onze zomervakantie van 2016) heb ik m ook al gepost, maar ik doe het gewoon nog een keer.

slauerhoffbrug meerval

De Slauerhoffbrug is de nummer 2 van de meest ‘indrukwekkendste bruggen van de wereld', volgens het Amerikaanse techniek- en wetenschapsblad Popular Mechanics.

Meest bijzondere vindt men dat het openstaande deel van de brug omhoog staat in een stand van 90 graden. De brug is vernoemd naar de Leeuwarder schrijver en dichter J. Slauerhoff, is in 2000 ontworpen door Dick van Driel in opdracht van de gemeente Leeuwarden.

Aangezien het weer alleen maar beter werd hebben we zondag's in Leeuwarden de toerist uitgehangen en heerlijk genoten. Zo kwamen we langs een leeuw die door een kunstenaar gemaakt is van (alleen maar!) gebruikte fietsonderdelen. Echt gaaf!

leeuw leeuwarden fietsonderdelen

Daarna belanden we op een terras met waar een menukaart lag met deze tekst: 

bijzondere momenten meerval

Dus bestelden we lekker een oester en een glas witte wijn. Proost!

oesters wijn meerval

Gisteravond zijn we van Leeuwarden gevaren naar de werf in Franeker, mooie route ook weer. Rustig op het water ik denk dat de meeste mensen in de buurt druk waren met het kijken naar Maarten van der Weijden. Hij finishte een uur nadat wij vertrokken uit Leeuwarden.

Langs het recyclebedrijf waar ook oude bootjes klaar liggen om gerecycled te worden, daarna wat paardjes en vooral veel rust..…

boten recycle

paardjes meerval

 

Franeker

Rond 20:00 kwamen we aan in Franeker om bij de werf te liggen voor de spudpaal die verlengd wordt komende dagen. Ter info, voor degene die denkt wat is een spudpaal? Een spudpaal is een stalen paal, die door of langs het schip loopt, op en neer gehaald kan worden, en waarmee een schip zich op de bodem van het vaarwater vast kan zetten. Het voordeel van het gebruik van spudpalen is, dat een schip zelf een ligplaats kan kiezen en niet afhankelijk is van een kademuur of remmingwerk.

werf franeker meerval

Ik vind een werf nooit een leuke omgeving maar deze ligt aan de rand van het centrum, dus gezelligheid dichtbij. Daarnaast vaart er beroepsvaart langs dus dat is ook altijd leuk om te spotten.

De bedoeling is na de werf terug te varen naar Leeuwarden, voor 2 weken. Daarna varen we naar de werf in Harlingen voor onderhoud aan het onderwaterschip. Wordt vervolgd....

Zomervakantie met de Meerval 2019
Het grootste deel van het verfwerk zit erop!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag 14 juni 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid