Exelsior-2-Vriens

Na wat mail verkeer, zijn we weer iets meer te weten gekomen over de historie van ons schip. 

In 1931 is het schip gebouwd voor de Fa Vriens en kreeg het de naam Excelsior. Destijds was het schip het visitekaartje van de firma. Men nam dan ook alleen schippers aan die het schip goed onderhielden.

De heer A. Timmer heeft vanaf 1969 tot 1973 met de Excelsior gevaren.
Tot 1976 heeft het schip voor deze firma, voornamelijk zand en grind gevaren wat in Terheijden werd verwerkt.

 


Een drietal foto’s die gemaakt zijn in 1971 in de haven van Lage Zwaluwe door familie van de heer Timmer. Exelsior 2 Vriens

Exelsior Vriens
Exelsior1 Vriens
(De spits op deze foto is het schip van zijn familie)

De waterleiding zoals ik vertelde in het vorige blog was inderdaad het lek wat zorgde voor een aantal liters water onderin. Het is een hardnekkig lek wat na dichtdraaien bleef lekken, na waterdichte kit bleef lekken en na waterdichte tape ook nog bleef lekken. Het zijn maar druppeltjes maar toch. Eens zien of na de hernia periode er een nieuwe koppeling tussen kan want nu is deze plek niet heel comfortabel om te repareren.

De kop is geschilderd deze staat nu ook bijna helemaal strak in de verf! Alleen het witte randje nog en de letters wit, dus de eindfoto volgt.

Hier alvast 2 foto's voor en na (tot nu toe)

 

kop oud meerval

kop meerval

kop meerval geverfd

 

achterdek meerval

 

 

Komend weekend wordt het achterdek geschuurd en in de grondverf gezet. (Als het weer meewerkt)


Ik denk dat dat echt een super resultaat geeft want daar is het schip echt aan toe. Zeker nu de rest geverfd is, valt wat nog niet gedaan is extra op, kijk maar.