By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Schuren & verven in april...

foto Meerval te Lemmer

Afgelopen week zijn we druk geweest met verf.

  • het juiste merk verf uitzoeken
  • op de juiste kleur laten mengen, diverse keren want eenmaal aan boord was de kleur toch anders dan we dachten
  • waar het voor bedoeld is….. het verven.

Het juiste merk was even een dingetje omdat we over het huidige merk Jotun niet heel tevreden waren, het glansde niet zo mooi en laat op sommige plekken los. Aangezien we voor sommige delen van het schip nieuwe verf nodig hadden hebben we hier en daar wat geïnformeerd. Er waren een aantal enthousiaste schippers die hun ervaringen met ons wilden delen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Epifanes op de roef en de stuurhut, die werd eerst heel goed geschuurd.

schuren stuurhut

Na de nieuwbouw is deze goed in de 2 componenten grondverf gezet maar nog onvoldoende laklagen daardoor bleef het wat ruw. Nu goed geschuurd en zijn er 2 lagen Epifanes Multlux Wit opgezet en is het een mooi glad resultaat.

stuurhut bakboord geverfd

stuurhut stuurboord geverfd

De roef glanst nu ook enorm. De rand die onderaan de stuurhut naar de achterroef loopt wordt toch ook weer rood geverfd. Deze hadden we blauw gemaakt maar we zien nu dat de kleuren mooier tot zijn recht komen met een rood detail, het rood springt er meer uit, op deze foto kun je dat goed zien.

roef achterop glans

roef bakboord geverfd

roef geverfd

Het voor- en achterdek en de gangboorden worden geverfd met Nelf SD, lichtblauw/grijs.
(Voor de niet bootjes mensen wat duidelijkheid, de gangboorden en de dekken is waar je op loopt van voor naar achter)
De roefdekken (het dak van de roef/woning) worden geverfd met Nelf hoogglans in dezelfde kleur.

De hele boeing (dus de kop, zij en achterkant) werd nog met Jotun geverfd want daar hadden we nog 5 liters van staan, in een aantal tinten donkerder dan de blauw/groene kleur van de autokraan, de pet van de stuurhut, en de raamkasten. Ik hoor u denken, toch weer Jotun proberen? Ja, wie weet was het de onderlaag of het weer na het schilderen de vorige keer, dat kunnen we nu mooi testen.
achterop

meerval achter zijzicht

meerval zij bb

Het resultaat (tot zover) mag er zijn. Wat knapt het op van een lik verf!

De bolders houden we bij met Intertuf zilver, alleen de bovenkant van de bolders zijn wit geverfd en een randje eronder van dezelfde kleur als de boeing. Dat had ik laatst in de sluis bij een binnenvaartschip gezien en vond ik een mooie afwerking.

bolders

Tot zover, de update van het verfwerk. Komende 2 maanden staan nog volop in het teken van verven en hopen we een heel eind te komen.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!
Goedemorgen!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
dinsdag 23 april 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid