By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Van de zomerse bbq naar een nieuwe slaapkamer...

weer-in-lemmer

Eind juni zijn we vertrokken vanuit Lemmer naar Sneek, we startten toen met een prachtig zonnig weekend! Echt zo een waar we nu naar verlangen na 2 weken regen en donkere wolken. Het plan was jullie een blog te laten lezen over het goede leven aan boord, zittend aan dek in de zon, bbq, zittend op een ander roefdek in de zon en afgewisseld met de zoveelste bbq….. Helaas, dat werd ‘m niet. De koelkast lag vol, daar lag het niet aan want na de eerste paar dagen werd het serieus klusweer!

 

De eerste avond was het in Sneek eigenlijk al drukker dan verwacht met bootjes dus hebben we een plekje gezocht tegenover het starteiland. Wat prima was, alleen stond er weinig water dus het duurde even eer we goed en wel aan de steiger lagen.

eerste avond sneek
De volgende dag hadden we een gezellige barbecue bij vrienden in Uitwellingerga, ook niet verkeerd. Zo konden we s 'avonds laat na wat glaasjes wijn/bier aan boord rollen.

Richting Leeuwarden

De ochtend erna vertrokken we richting Leeuwarden, in Zuiderburen net voor Leeuwarden hebben eerst 2 nachten aan een eiland gelegen. Vrienden van ons, ooit ontmoet tijdens een weekendje Marrekrite, wonen daar tegenover dus konden ze met de bijboot even gezellig komen borrelen! 

leeuwarden meerval

Leeuwarden

In Leeuwarden zelf hebben we bijna 3 weken gelegen. Onze jongste dochter woont daar ook dus dat was gezellig om eens op 5 minuten afstand van elkaar te “wonen”.
De locatie was niet echt super, aan stuurboord de BCC en aan bakboord een grauwe uitstraling van de Koopmans fabrieken. Maar goed, onze gedachte was dichtbij het centrum (lees: terrasjes :-)! )

ligplaats leeuwarden 3 meerval ligplek leeuwarden meerval

 

 

 

 

 

 

 

Van terrasweer naar klusweer

En toen begon het weer om te slaan... Ik wilde al langere tijd onze slaapkamer een andere stijl geven maar deze periode, tot september/oktober, is echt voor het buitenwerk. Dus voor mij was geduld het werkwoord. (Voor de lezers die ons niet kennen en nu denken waarom doe je het dan zelf niet?! Dat zou ik namelijk ook denken. Nee, ik ben geen lui wijf maar ik heb last van spierzwakte. Dus ik kan het niet.) Ik had het internet al afgestruind en er wel voor gezorgd dat alles wel aan boord was, zodat Martin wanneer de mogelijkheid zich voordeed kon beginnen. Haha, dat kan ik wel ;-). Dat was het enige voordeel van het slechte weer afgelopen weken. Onze slaapkamer is aangepakt en ik ben er super blij mee!
Op onderstaande foto zie je boven de oude en onder de nieuwe stijl.

slaapkamer voor en na meerval

slaapkamer details meerval

Terug naar Lemmer

Op dit moment varen we terug naar Lemmer. Het weer was oke, maar wordt nu wat bewolkt en het lijkt zo te gaan regenen. We liggen dan een weekje op onze vaste ligplaats en vervolgen daarna onze reis waarschijnlijk richting Amsterdam/Leiden/Den Haag/Delft/Rotterdam. Maar goed, alleen als het stabiel weer is want wij vinden Nederlandse vakanties alleen leuk als de zon schijnt. Dus tot het volgende bericht!

Goedemorgen allen op deze prachtige zonnige dag!
Beloofd is beloofd....
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag 14 juni 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid