Vanaf de Meerval, wensen we jullie een fijne decembermaand en feestdagen!

IMG_7466

En zo zijn er weer een paar maanden verstreken sinds de laatste blog en we gaan nu richting de feestdagen.

Er is niet heel veel spannends aan boord van de Meerval gebeurd afgelopen maanden, daarnaast hield mijn gezondheid me bezig en zijn we met vakantie geweest, vandaar dat de laatste blog alweer een paar maanden geleden is. Maar hier is vanuit Groningen weer een berichtje van ons.….

We hadden al een tijdje het idee om een nieuwe hydrofoor aan te schaffen. (Een hydrofoor wordt gebruikt om waterleidingen die niet zijn aangesloten op het waterleidingnet op druk te houden)
Aan boord stond er 1 toen we het schip kochten, deze werkte prima maar was wel wat verouderd. Zo gaf het apparaat nog geen grote problemen maar gaf het alleen met pieken waterdruk. Daardoor moesten we lang wachten tot het warme water de douche in de badkamer bereikte en kreeg je met vlagen extra waterdruk. Nu hebben we een DAB easybox, (Nou ja, we hebben deze al sinds juli aan boord maar kwam op een of andere manier niet uit de doos in de berging….) en ik kan ‘m iedereen die een schip heeft aanraden. Hij is heel stil en deze geeft constante waterdruk, dus een echte verbetering!

Altijd terugkerend.... boenen aan boord

In Lemmer liggen we midden in de natuur wat veel meer vogelpoep en bladeren geeft in de herfst, dus Martin hoeft in Groningen wat minder vaak te boenen. Hij heeft speciale laarzen om te boenen gekocht met antislipzool. Het zijn eigenlijk zeillaarzen maar het grappige is het detail, de een heeft een groene en de ander een rode hiel. Dat vind ik dan weer leuk!

martin boenen meerval boenlaarzen meerval

 

Aangezien ik binnenkort geopereerd word, is het aan boord allemaal al in kerstsfeer. Martin hangt straks de lampjes buiten in de mast en dan zijn we klaar! Die foto zal ik los plaatsen komende week, want hij is nog bezig....

kerst stuurhut meerval

kerst woonkamer meerval 2019

Vanmorgen kwam Sinterklaas met zijn boot nog langs, die zal ook wel gedacht hebben “Staat daar nou een kerstboom…”?  Ja Sint, vandaag vieren we met de familie Sinterklaas met kadootjes onder de boom, gewoon omdat het kan ;-).

sinterklaas voorbij meerval 2019

Welkom Sinterklaas!

Zoals het nu lijkt blijven we in Groningen tot eind januari en keren we dan weer terug naar Lemmer. We wensen jullie allen fijne feestdagen, geniet van elkaar, misschien komen we nog met een berichtje in december en anders tot volgend jaar!

 

 

 

De beloofde foto van de lichtjes in de mast...
Zomervakantie met de Meerval 2019
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 24 juli 2021

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://onsvarendwoonschip.nl/