By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Voorjaar in maart.

Voorjaar in maart.

Er wordt druk geschuurd en geverfd aan boord van de Meerval.
matin schuurt meerval achterroef


mast meerval

Op bovenstaande foto is Martin de achterroef aan het schuren en staat de antennemast nog in de primer... Maar hier is deze ondertussen gelakt. 

 

 

 

 

Het roefdek achterop is ondertussen al 3x geverfd met Jotun lak. We hebben wat Owatrol toegevoegd omdat de verf niet lekker vloeide, dat gaat nu stukken beter. Hij glanst ook mooier. Niet dat 3 lagen de bedoeling was maar de eerste laag was erg minimaal. Dus uit het werk heeft Martin snel nog een extra laag aangebracht, helaas zijn de zomeravonden nog niet zo lang en koelde het  s’ avonds te snel af waardoor het weer erin sloeg. De volgende morgen was dat goed zichtbaar, een dof geheel met allemaal vlekken. En een chagerijnige man....
Maar goed, de roef zit nu na de derde laag wel goed in de lak ;-). Een mooie frisse lichte kleur blauw zodat we komende zomer de warmte zoveel mogelijk buiten houden en het dek niet te warm wordt. 

Voor en na...
oude foto roefroefdek meerval

roef geverfd

Hier worden de ontluchtingspijpen in de primer gezet en daarna wit geverfd.
martin ontluchtingspijp

De ramen van de achterroef zijn allemaal geschuurd en gaan uiteraard ook eerst in de primer en dan in dezelfde kleur als de rand van het stuurhut dak. Je kunt op deze foto goed het verschil zien, het eerste raam staat in de primer maar van het rood naar grijs is al een verademing. En dat is nog maar primer....
ramen

De Nijlganzen zijn teruggekomen en druk aan het paren in de vijver. Grappig, ik had het willen filmen want het was best bijzonder om te zien maar ik had mijn mobiel niet zo snel binnen handbereik. Eerst was er in de vijver een uitgebreid badritueel, door zichzelf uitvoerig te wassen maar later las ik op internet dat dat gebruikelijk is bij dit soort. Wat verrassend is, is dat deze Nijlgansen geen ganzen zijn maar eenden. Ze behoren tot de orde van Eendvogels (Anseriformes). De "overige" eenden zijn meer op hun gemak dan vorig jaar. Ze zitten rustig in het gras en kijken zelfs recht in de camera wanneer ze gefotografeerd worden.
eend in gras
eend poseert

Verder hadden we telkens water verlies uit de cv en nog vervelender was, we hadden geen idee waar het lek zat. Expansievat al getest, met tips van internet maar deze zou goed moeten zijn. Iedere dag was het water in de cv toch weer gezakt. Uiteindelijk is Martin weer onder de vloer gekropen en bleek dat er een koppeling los zat die ondertussen behoorlijk lekte onder de vloer. Gelukkig....ook weer opgelost.

En zo gaan we komend weekend wederom genieten van het mooie weer, dus binnenkort meer!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Weer of geen weer in mei, er is altijd wel iets te...
Klussen in de winterperiode.
 

Reacties 2

Gast - Miranda op zaterdag 08 april 2017 07:11

Het wordt steeds mooier ❤

Het wordt steeds mooier ❤
Martin en Gaike Bos op zaterdag 08 april 2017 08:00

Ja hè, zichtbaar opknappen is altijd leuk!

Ja hè, zichtbaar opknappen is altijd leuk!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag 14 juni 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid