By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Bijna de trossen los!

Zo eindelijk de trossen gaan los voor vakantie!


Donderdag hebben we toch maar de bijboot verwisseld zodat de dames in de Sneekweek makkelijk naar het starteiland kunnen komen en niet onbelangrijk ook weer terug. We hadden een bootje aan boord maar de motor past niet helemaal lekker. Bovendien moet deze motor ook nog nagekeken worden dus hebben we alles maar even verwisseld met onze eigen Whaly. Deze lag wel in de container en jammer genoeg achter een doos of 20 maar goed. Met wat hulp van mijn vriendin en de meiden is het Martin gelukt. Af en toe sloeg de verveling toe zag ik in mn ooghoeken en dan gaat Roos turnen. Overslag op de aanhangwagen. Tja je moet wat…;-)

 

bruggetje roos aanhanger

We zouden donderdag eind van de middag vertrekken dat werd m dus niet, zo schoven we het door naar vrijdag, vervolgens dacht Martin s’morgens het stukje vloer af te maken in de stuurhut zodat onze eettafel gemonteerd kon worden. Daar kwam nog effe dit en dat bij en het werd later en later. Om 21.30 s avonds werd er nog getimmerd en was dus de vrijdag ook voorbij. Maar het is wel heel mooi geworden, vinden wij.

martin vloer stuurhut

vloer stuurhut

vloer stuurhut2

Hier is het blad nog niet gemonteerd op de tafelpoot....
De eettafel is mijn project. De timmerman die onze stuurhut heeft ingetimmerd heeft dit paneel als onderplaat gebruikt voor al het hout wat gezaagd moest worden. Ik heb alle groeven wit gemaakt en de vlakken worden in 5 tinten grijs ingeschilderd. Ik vond dit wel een leuk aandenken al die zaagsnedes. Hij is nog lang niet klaar maar hier is een kleine impressie…

project tafel1

project tafel

Dus bedachten we dan zaterdag maar varen, toch best relaxed als je de tijd aan jezelf hebt en niets hoeft te reserveren. Wat ook heel relaxed is is dat je niets hoeft in te pakken. Er schiet iedere keer door m’n hoofd, niet vergeten mee te nemen, oh nee gaat automatisch mee. Best lekker!

Afgelopen weken waren we druk met andere voorzieningen aan boord, zowel het vervangen van de koelwaterpomp van onze boegschroefmotor en contact via de buitenwereld te verkrijgen lees: Kpn.

Wat betreft de boegschroef die begon steeds meer koelvloeistof te lekken. Uiteindelijk wist een vriend van ons te vertellen dat de waterpomp vervangen moest worden. Het was nog een heel karwei om deze eraf te krijgen en er ook weer op, maar goed gelukt!

Daf boegschroef

nieuwe waterpomp boegschroef daf

Ik hield me bezig met Kpn. Na 180 telefoontjes, ik heb volgens mij iedereen die er werkt ondertussen gesproken, zou er een monteur komen om de lijn aan te sluiten. Ja de kpn lijn lag er inmiddels maar er was nog geen verbinding naar boord. Dus ook geen internet en geen blogs…

Uiteindelijk de verlossing, 27 juli komt de monteur uw lijn checken. He he! De beste man kwam ook nog, dat vond ik al heel wat en hij heeft keurig een tussen koppeling gemaakt zodat we makkelijk aan en af kunnen koppelen als we weg gaan. Maar helaas kon deze man niet alles activeren dat moest dan weer bij het hoofdkantoor gebeuren. Prima, ik bel weer even! Druk op de knop zou je denken? Niets is minder waar, dat stond gepland voor 3 augustus. Dat kan echt niet eerder. Mmmmm. Nou ja oke wacht nu al zo lang deze week kan er ook nog wel bij. Maar dan komt er 3 augustus wel weer een monteur. Huhh…komt er weer een monteur? Ja mevrouw, er komt weer een monteur, deze moet bekijken of de vorige monteur (die het lijntje netjes heeft aangesloten) het wel goed heeft gedaan. Prima, kom maar 3 augustus we ontvangen m bijna met open armen.

Guess whatt??!! Op 3 augustus staat dezelfde monteur weer voor mn neus. Rommelt wat in zijn computer, en kijkt zijn werk van de week ervoor na.

Hopla, internet televisie en bellen. En daar ben ik nu al vanaf februari 2016 mee bezig.. Lang leve de KPN.

Maar nu gaan de trossen echt los, misschien tot later een verslag vanaf het water en anders tot over 2 weken!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Zomervakantie 2016
De reis naar Lemmer!
 

Reacties 2

Gast - Els op zondag 07 augustus 2016 10:55

Wat een gaaf idee van het tafelblad! Denk dat niemand zo'n tafel heeft.

Wat een gaaf idee van het tafelblad! Denk dat niemand zo'n tafel heeft.
Martin en Gaike Bos op zondag 07 augustus 2016 11:36

Ja leuk he! Ik vind t m steeds gaver worden.... Ik hou wel van iets anders dan iedereen heeft!

Ja leuk he! Ik vind t m steeds gaver worden.... Ik hou wel van iets anders dan iedereen heeft!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
maandag 27 mei 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid