By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

De keuken krijgt vorm!

De keuken krijgt vorm!

Om alle vliegroest te verwijderen is Martin een dag bezig geweest met boenen van het schip met Reox. (soort zoutzuur) De roestaanslag van al de slijp- en laswerkzaamheden en de groene aanslag van een aantal jaren stil liggen verdwenen als sneeuw voor de zon.

Voor de stuurhut en het nieuwe roestige ijzer/lasnaden heeft hij Ranex rustbuster gebruikt (omdat deze ook de roest in de poriën verwijderd) voordat de primer erop ging. 
stuurhut zij bruin

 

stuurhut zij wit
Gelukkig was het prachtig weer om de eerste laag 2 componenten primer aan te brengen. Het is een hele klus omdat je maar kleine hoeveelheden tegelijk aanmaakt. Het wordt te snel dik en stroperig om te verwerken dus grotere hoeveelheden aanmaken is niet handig. Een ervaringsdeskundige binnen onze familie (nogmaals dank aan onze neef Stefan, voor dit nu nog langer durende traject ;-)) moeten er 3 lagen van deze primer op. Dan nog 1 laag 2 componenten grondverf. Vervolgens met plamuur glad trekken en dan nog 2 lagen grondverf 1 component aanbrengen en dan pas aflakken.
Als we deze volgorde aanhouden wonen we pas aan boord vlak voor de kerst, dus met de 3 eerste lagen primer en de grondlak houden we het even voor gezien tot we kunnen wonen.
stuurhutwit stoeltjes
We gaan uit van een mooie zomer om al deze lagen in Lemmer aan te kunnen brengen. De stoeltjes staan al aan boord, even time out met dit mooie weer!


Vol verwachting werd de keuken geleverd. Met een woonkamer vol dozen begon de monteur de volgende dag met het plaatsen. Zowaar alles zat erbij.
geleverde keukenDe kooktafel werd op de dag van plaatsing geleverd door een ander bedrijf. We hebben namelijk een stalen kooktafel laten maken, naar eigen ontwerp. Niet afgewerkt, ruw staal om een industriële uitstraling te creëeren. Het jammere is dat ze de hangende delen waar het ladenblok in zou moeten vallen een halve cm te klein hebben gemaakt.
kooktafel detailMaar ze kwamen vandaag netjes terug om dit te herstellen. De tafel moest er hiervoor wel weer uit :-( en het was al een dingetje om hem binnen te krijgen.
kooktafel naar binnen

blad geplaatst kooktafel

Hartelijk dank Saskia voor het support en de werkzaamheden die je tijdens onze afwezigheid vandaag hebt opgepakt. Heel fijn!
De kooktafel en het keukenblok hebben een keramiek blad, kleur cortenstaal. De afzuigkap wordt pas volgende week gemonteerd wanneer de keukenlade wordt geplaatst. Het is een apart model afzuigkap, ovaal en ziet eruit als een designlamp. Foto ervan plaatsen we volgende week wanneer hij hangt.

In het lage gedeelte hebben we een kastenwand uitgezocht met een stoomoven en een combi magnetronoven.
overzicht keuken

De doorvoer voor de pelletkachel is geboord, jammer genoeg net door een stalen ligger.
gat pelletkachelDe pelletkachel komt in de laastste week van mei.

Stress aan boord…
Laat de keuken maar komen!
 

Reacties 1

Gast - Saskia op vrijdag 06 mei 2016 20:35

De keuken wordt prachtig, echt super-mooi!!!
Kan ik me al opgeven voor stuurhut schilderen daar moet nog menig laagje op zo te lezen.

De keuken wordt prachtig, echt super-mooi!!! Kan ik me al opgeven voor stuurhut schilderen daar moet nog menig laagje op zo te lezen.
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
woensdag 21 februari 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid