By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Eindelijk naar de notaris!

Eindelijk naar de notaris!

Jaren een droom, later een uitdaging.... en nu bijna realiteit!

Het heeft lang geduurd maar vandaag worden we dan eindelijk eigenaar van ons schip....

 

Het is toch even wat anders een hypotheek aanvragen voor een varend woonschip dan voor een woonhuis. Ze willen heel veel informatie, en nog meer documenten en zekerheden, maar goed mede dankzij een enthousiaste medewerker bij de Rabobank Sneek hebben we het eindelijk voor elkaar. De laatste maanden waren het spannendst. Het is maatwerk en niet doorsnee. We hoorden via het nieuws zelfs al berichten dat ING helemaal geen woonschepen wil financieren in de toekomst. Wanneer je iemand treft die het enthousiasme mist was het waarschijnlijk niet gelukt. Maar goed, onderweg dus naar de notaris!

notaris meerval

De werf gaat het technische deel voor zijn rekening nemen zoals oa het vervangen van de stuurhut. De autenthieke stuurhut had een afmeting van 2.72 breed x 2.00 lang met enkel glas. Deze wordt vervangen door een stuurhut van volledig staal en dubbel glas 2.72 breedx 5.07 lang, waardoor we een binnendoor creëren en meteen een heerlijke leefruimte met rondom uitzicht naar buiten hebben.

Onlangs heeft de surveyor een rapport opgemaakt voor het verkrijgen van CVO 2,3 en 4.
CVO staat voor Certificaat Van Onderzoek en is verplicht voor alle grote schepen >20m om te mogen varen op Nederlandse en Europese vaarwegen. Als je je afvraagt wat dan zone 1 inhoud......niks. Dat hebben ze voor t gemak maar overgeslagen. Naast zone 2,3 en 4 bestaat nog zone R, die staat voor het varen op de Rijn. Zone R heeft nog hogere eisen/kosten aan het schip dat we dit nu maar achterwege hebben gelaten. Voor degene die het precies wil weten:

cvozone2

cvozone3

cvozone4

proost aankoop meervalWij gaan ons komende weken bezighouden met het slopen van de huidige voorzieningen aan boord, denk aan badkamer, keuken, vloeren enz. enz. Maar we hebben er zin in!

Wat moet er zoal gebeuren aan de Meerval?
Het wonen aan boord..

Related Posts

 

Reacties 2

Gast - sasdehaan@planet.nl op zaterdag 27 februari 2016 07:45

Wat super leuk dit blog. Leuk om te leze, het enthousiasme "straalt" er vanaf.

Wat super leuk dit blog. Leuk om te leze, het enthousiasme "straalt" er vanaf.
Martin en Gaike Bos op maandag 29 februari 2016 08:40

We zijn ook super enthousiast en hebben er echt zin in!

We zijn ook super enthousiast en hebben er echt zin in!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag 24 maart 2023

Captcha afbeelding

E-privacy beleid