By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

En zo vliegen de weken voorbij....

En zo vliegen de weken voorbij....

Verschillende mensen vroegen me afgelopen week wanneer onze verhuizing gepland staat. Oh....joh, 2e week van juni pas.

Tja met dit weer is mijn juni gevoel nog ver te zoeken. Na wat bladeren in m'n agenda blijkt het volgende week echt al juni en de verhuizing al over 3 weken! Verhuizen... 3 weken? Nou, dan moet er toch wel wat gebeuren. De weken vliegen voorbij en de stuurhut bestaat helaas nog altijd alleen uit ijzer.

Binnen is het ondertussen wel haalbaar om het bewoonbaar te krijgen. Afgelopen weekend hebben we daarom ook voor het eerst aan boord overnacht, wel op een luchtbed want alle meubels zijn opgeslagen in een container, maar goed het was prima te doen.
1e nacht aan boord
Martin kon daardoor wat meer uren maken aan boord en de rit Lemmer-Harlingen en terug Harlingen-Lemmer kunnen we ondertussen ook dromen. De vloer in de gang en de slaapkamer is dus klaar.
vloer gang

vloer slaapkamer

Het begin van de houten vloer in de woonkamer is gelegd. En de muur is mooi blauw.

muur blauwgroen

muur geverfd

Afgelopen week is Martin regelmatig onder de vloer gekropen om alle pvc leidingen te vervangen door nieuwe en deze zijn nu netjes aangesloten op de pomp. Een benauwde klus want er is niet meer ruimte dan een halve meter. Op je rug "tijgeren" dus.

onder de vloer

Ik met m'n claustrofobie heb regelmatig gedacht als hem nu iets overkomt heeft ie echt pech! Het was onverwachts en we baalden in eerste instantie van dit oponthoud. Maar uiteindelijk zijn we blij dat alles nu vernieuwd is. En ik blij dat hij er, gewoon zonder kleerscheuren, weer onder vandaan is gekomen ;-).

De werf heeft beloofd deze week met man en macht te gaan beginnen met de verdere werkzaamheden aan de stuurhut zoals het stuurwerk vervangen, alle bedradingen en uiteraard het intimmeren. Dus we zijn zeer benieuwd naar de komende week!

Verder zijn we een stap verder met de Kpn en gaat de schop er deze week in om de kabel te graven. Martin heeft alvast een deel van de meterkast die aan de wal geplaatst wordt ingegraven, zodat de elektra, Kpn kabel en waterleiding inclusief de meters netjes kunnen worden aangesloten. Dat was ook nog een hele klus, wegzakkend door de bagger. De onderplaat van de kast weegt zo'n 30 kilo! Donderdag zouden we dus met ons modem op schoot op het grasveld naast het kastje kunnen gaan zitten om te internetten, hihi.

ligplaats voor kast

ligplaats met deel van meterkast

En zoals jullie zien moet hier ook nog wel wat gebeuren....

Jullie hebben even niets gehoord dat kwam door ver...
Stress aan boord…
 

Reacties 1

Gast - Els Willems op dinsdag 24 mei 2016 19:24

Wat leuk om weer wat te horen van jullie project. Het is echt geweldig wat een kleurtje en behangetje al niet doen. Maar wat een hoop werk moeten jullie en hebben jullie verzet. Het is zo jammer dat jullie zo ver weg wonen want wij hadden graag een handje geholpen.
Veel succes en ik hoop voor jullie dat alles nu goed gaat en dat jullie binnenkort kunnen verhuizen.
Gr Jol en Els

Wat leuk om weer wat te horen van jullie project. Het is echt geweldig wat een kleurtje en behangetje al niet doen. Maar wat een hoop werk moeten jullie en hebben jullie verzet. Het is zo jammer dat jullie zo ver weg wonen want wij hadden graag een handje geholpen. Veel succes en ik hoop voor jullie dat alles nu goed gaat en dat jullie binnenkort kunnen verhuizen. Gr Jol en Els
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
donderdag 21 september 2023

Captcha afbeelding

E-privacy beleid