Onze buren liggen al in het water!

Onze buren liggen al in het water!

Onze buren liggen al in het water op onze ligplaats. Zij wel ;-).....


Ik kreeg van iemand foto s toegestuurd die zag dat de Nijlganzen al hadden gebroed op onze ligplek. Leuk! Bedankt voor de foto's.
nijlganzen

 

nijlganzen 1

nijlganzen2

Deze week hebben we de roef, meer onderhanden genomen. Aangezien we morgen verhuizen is t wel prettig dat Roos in ieder geval haar kasten in gebruik kan nemen.

Het lijkt wel een voor en na zoekplaatje. We hadden blauw gekozen via een kleurenkaart, waar we toch iets minder enthousiast van werden bij het openen van het blik... De kleur deed ons denken aan het Zeeman logo. Nou hebben wij niks tegen Zeeman, het woord niet en de winkel zeker niet, maar op alle kasten vonden we toch wat overdreven. Toch maar proberen misschien met aanbrengen en opdrogen lijkt t anders. Maar helaas.....

kast zeemanblauw

Dus met flink zwart erbij mengen kregen we een beter resultaat. Hetzelfde geldt voor de muren naast de linnenkast die zandkleurig zouden worden, wederom van een kleurstaaltje maar die bleek ook niet zo leuk als we hadden gedacht dus wit erbij wat grijs erbij en hebben we een nieuwe kleur. Enige nadeel alles 2x verven.

kast donkerblauw roef

roef kast gangboord

Verder kwamen we na wat sloopwerk in de roef een pijp tegen die uit de muur stak. Het bleek een ouwe afvoer. Vroeger was dit namelijk de ouwe schippers woning en er heeft toen waarschijnlijk de gootsteen gestaan, deze pijp was netjes verborgen in het bureau. Maar nu het bureau weg gesloopt is moet de pijp ook maar afgezaagd. De afvoer zit boven de waterlijn dus dat wordt aan de buitenkant dichtgelast. 
oude roef bureau

roef afvoer

Ondertussen is hier ook overheen behangen en gewit dus op de vloer na klaar voor de verhuizing. 

In Daphne haar kamer heeft Martin een kledingkast gemonteerd. Ik had de illusie om een kant en klaar pakket te bestellen dat zou sneller zijn dan zelf van hout een kast te maken. Nou dat was verkeerd gedacht, 2 avonden en bijna een echtscheiding om deze klus te klaren. Maar goed ook deze staat. En ja we zijn nog bij elkaar, nu de verhuizing morgen nog doorstaan ;-).

Zondag zal ik nog wat foto s plaatsen van de stuurhut, die krijgt nl ook al meer vorm. Het plafond zit er in. Verder zijn ze heel druk geweest met techniek, de 380V walaansluiting was niet aangesloten op het boordsysteem. Hierdoor was deze niet te gebruiken op onze ligplaats. Volgende week ook meer foto's op de techniek pagina. Deze wordt druk bezocht dus is blijkbaar in trek.

Eerst morgen maar verhuizen! Tot het volgende bericht uit Harlingen :-)

Groeten uit Harlingen.
Jullie hebben even niets gehoord dat kwam door ver...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://onsvarendwoonschip.nl/