Overal tegelijk wordt er gewerkt!

Overal tegelijk wordt er gewerkt!

De badkamer vordert gestaag. De wanden zijn gezet, de tegels op de wanden zitten erop...

badkamer4

badkamer

De laatste stukjes worden nog gevoegd en het betoncire moet nog worden afgewerkt.
betoncire

Alle plafonds zijn bijna klaar op 1 slaapkamer na. De woonkamermuur is nu ook mooi strak gestuct. Dus er is niets meer zichtbaar van de oude koof.
gatairco

muur glad

De voor en achterkant van de stuurhut staan nu ook. 2016 04 17 17.02.51 Afgelopen zaterdag is de stuurhut aan de binnenkant helemaal in de Oleus Puralin gezet, een olieachtige vloeistof bestaande uit oliën, anti roest additieven en lanoline (wolvet). De meningen zijn verdeeld over welke product te gebruiken om het staal te impregneren achter de toekomstige betimmering.

Komende dagen het isolatiemateriaal erin en zo snel mogelijk dicht timmeren maar die boel. Zeker met deze voorjaarsbuien is het tobben met afdekzeilen en platen hout.
zijkant stuurhut met zeil De oude voordeur is namelijk al verwijderd en de ingang is verbreed. De trap die ons brengt vanuit de keuken naar de stuurhut is erin gelast.  Daar hangt nu voor de ergste regen en wind ook een zeil voor, tijd voor beter weer! Het is een beetje vage foto, zo half met het zeil ervoor maar deze zit dus tijdelijk vast met lijmklemmen. Vandaar eerst de oude situatie:
oude voordeur

En de nieuwe situatie... Maar nu ik deze foto s plaats word ik er nog niet heel warm van, maar goed dat komt wel. Een betere foto volgt binnenkort.
trap stuurhut

Jammer genoeg zijn er wat elektriciteitkabels gesneuveld tijdens het open zagen van het plafond voor de laswerkzaamheden. Wat uiteindelijk een kapotte sanibroyeur opleverde. Na het doorspoelen zonder elektra, ontstond er dus kortsluiting van de pomp die onderwater kwam te staan. Dus op dit moment geen werkbaar toilet.

Open zagen van het plafond? Ja juist dat plafond wat net klaar was. Beetje jammer....maar dit was nodig vanwege het brandgevaar van het isolatiemateriaal in het plafond door de laswerkzaamheden aan de stuurhut. Maar goed, dat komt ook wel weer goed. Het kost alleen weer tijd.
plafond eruit


rommelVerder worden we gek van alle spullen die in de weg staan. Zo staat het hele badkamer interieur in de woonkamer te wachten. Samen met heel veel houten planken die waarschijnlijk nog ergens voor nodig zijn, al het gereedschap, een vaatwasser, laminaat voor de bijkeuken en nog veel meer kleine dingen!

Gauw weer aan het werk dus want as vrijdag komt de houten vloer....en volgende week maandag komt de keuken al! Waar gaan we die zetten!@&;€??

Laat de keuken maar komen!
Korte update.
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 23 oktober 2021

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://onsvarendwoonschip.nl/