By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Stress aan boord…

Stress aan boord…

Martin aan het werk in Groningen, ik op dat moment in ons tijdelijke huis in Lemmer...

Telefoontje van de werf, tja ehh….. We zijn bezig met het plaatsen van de nieuwe vuilwaterpomp zodat jullie weer naar het toilet kunnen. (Dit bericht was zo gek nog niet)

Maar tijdens het controleren van wat leidingwerk bleken de afvoeren van de badkamer onder de grond helemaal los zitten. Dus ik vrees dat je naar de werf moet komen om wat gaten in de vloer te hakken zodat we er van bovenaf bij kunnen komen….
De afvoeren komen vanaf de badkamer, mmmmm oke. Maar de badkamer was net klaar?

Martin dus aan het eind van zijn werkdag als een speer naar de werf in Harlingen en is toen gelukkig begonnen met hakken in Daphne haar kamer. (Die zit namelijk naast de badkamer) Na het hakken, wat inspectie en heel veel stof, blijkt dat de badkamervloer gelukkig gespaard kan blijven. Er waren al geruchten dat deze vloer er misschien weer uit moest. Het gat is vergroot om de vuilwaterpomp erin te krijgen. Hier nog met los pvc (links op de foto) wat hopelijk komende week aangesloten wordt. Want nu kunnen we de badkamer nog niet testen, en nog steeds niet naar het toilet....

afvalwaterpomp

Uiteindelijk zijn er 2 openingen door het beton gemaakt, gelukkig zonder het raken van de vloerverwarming, anders hadden we nog een probleem.
gat1

gat2
Een tegenslag, met name qua tijd want deze uren wilden we gebruiken voor de eerste keer witten van de rest van de woonkamer. Deze moet 2x aangezien het nogal geel was. De openingen moeten weer opgevuld, waarschijnlijk met piepschuimblokken en een losse houten plaat. Zodat als de vloer erover ligt we er altijd weer bij kunnen komen, indien nodig.

Dit weekend zou de vloer gelegd worden, maar goed het was toen nog geen weekend.  En we zijn al opgelucht dat deze openingen voldoende ruimte bieden om er bij te komen! Daar komt bij, beter nu erachter komen dan wanneer we aan boord wonen. Dan wil je niet, je net gelegde houten vloertje weer openbreken...

De kooktafel was vorige week al netjes op de juiste maat gemaakt. Maar nu hangt het ladenblok er ook in. Net als de wasemkap die hangt ook mooi.
Met licht en zonder licht :-)

wasemkap met licht

kooktafel met wasemkap
Gisteren dus gauw in de weer geweest met latex, zo is aan de ene kant van de gang wit gemaakt en de andere kant Petrol, deze kleur komt ook in de woonkamer maar daar kwamen we nog niet aan toe. In het blik hadden we ineens wat twijfels, de kleur leek groener dan we wilden maar opgedroogd op de muur zijn we er helemaal weg van! Zeker in combinatie met de houten deuren. Wit is ook maar gewoon wit dus deze kant van de muur vond ik net wat leuker om te laten zien.
petrol in gang

Martin heeft ook als vast een begin gemaakt met het leggen van de vloer, gelukkig heeft dit weekend een extra dag. En zo zie je toch ook nog een stukje van de andere kant van de gang ;-)

gang hout

Eind goed, al goed. En wordt weer vervolgd…

 

En zo vliegen de weken voorbij....
De keuken krijgt vorm!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
dinsdag 23 april 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid