By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

We nemen jullie even mee terug naar binnen ivm het regenachtige weer

IMG_2546

 

 

Toen het schip bijna 2 jaar geleden, werd verbouwd en de nieuwe stuurhut werd geplaatst, waren de centjes op.


Mmmmm, misschien niet echt op, maar……..we moesten prioriteiten stellen waardoor er geen budget meer was voor een kussenset. We kochten via internet toen wat schuimrubber en met wat stof van Ikea hebben we een bank gecreëerd.

zithoek oud

Prima, maar goed ik ben niet zo’n naaister, zoals ik al meldde in mijn vorige blog maar voor tijdelijk kon het ermee door. Afgelopen najaar hebben we De Mooi Stoffeerder in Heerenveen bezocht en gevraagd of ze een nieuw kussenset konden maken in de stijl van een loungebank. We eten normaals gesproken in de stuurhut dus willen goed kunnen tafelen maar ook echt kunnen luieren. De stoffeerder kwam met de oplossing door het onderste gedeelte van de zitkussens met koudschuim te bekleden en er bovenop te bekleden met met zachter materiaal, zodat je toch zacht zit maar niet meteen de bodem van je houten bank voelt. Fijn als er mensen zijn die met je meedenken! De rugkussens zijn voorzien van 2 componenten waardoor de vulling niet helemaal naar onderen zakt wanneer we vaker lui hangen dan zitten om te eten, haha. Vorige week konden we deze ophalen en ze zijn prachtig. Het zit en ligt heerlijk!
zitkussens

zitkussens stuurhut

We besloten om voor een nieuw tafelblad te gaan. Ik had voorheen het idee om het zaagblad van de timmerman (die onze stuurhut heeft ingetimmerd) te beschilderen. Maar zoals ik al eerder vertelde gooide iedereen die thuiskwam zijn rotzooi op het blad zodat ik meer bezig was met restaureren dan dat ik verder kwam met schilderen.
project tafel

project tafel1

Vervolgens leek het me leuk om van allemaal kleine diamant steentjes (Diamond Painting) een tafelblad te creëren. Ik was eigenlijk best ver maar goed, het ging ineens tegenstaan en of het nou wel zo leuk was als tafelblad…..mwoahhh.

project tafel2

Dus besloten we de steentjes ook maar in de kast te leggen, misschien leuk voor een andere plek aan boord en gingen we op pad voor een blad van onbewerkt oude eiken planken.

Als wij dat idee krijgen is het ook zomaar klaar, dus het blad mee in de auto en klaar. Het mooie vind ik de grillige zijkanten, niet teveel want soms zie ik tafelbladen waar je van 3 zomaar naar 2 zitplaatsen gaat, zo grillig zijn ze.  Dat hoeft voor mij dan ook weer niet.

tafelblad

We hebben ons “oude” onderstel gewoon behouden, oud…. nou ja, oud 1,5 jaar. Is dat oud? Nou goed, daar zullen de meningen over verschillen. Het onderstel heeft een V-vorm en omdat dat heel praktisch is (er zit op deze manier nl nooit iemand bij een tafelpoot) en we het staal mooi vinden staan bij het hout, is alleen het blad vernieuwd. We hebben het eiken tafelblad 1x in de mood white wash olie gezet zodat het hout beschermd is tegen vuil.
onderstel tafel

 

Ps. Vorige week hebben we gevraagd naar jullie mening, de ramen rood of blauw. Daar komen we in het volgende blog op terug!

Begin mei 2018
Wij zijn benieuwd naar jouw mening!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
zaterdag 02 december 2023

Captcha afbeelding

E-privacy beleid