Zomer 2017, week 2.

Na een dag varen, wederom wat bruggen en een sluis, kwamen we zondagmiddag aan om 15.30 in Genemuiden....

0 meerval hesselingenbrug doorvaart

Hesselingenbrug(getje) bij Steenwijk. Telkens denk ik weer, dit past niet ;-)
1 Beukersgracht bij Giethoorn
Beukersgracht bij Giethoorn.

Aangezien er maar 1 restaurant geopend is in Genemuiden op zondag, namelijk Chinees De Lange muur, (ook nog de beste ti-pan chinees genoemd op internet) zouden we van boord gaan om te chinezen.  De beste chinees dat werd die avond ook door ons bevestigd. Martin is wel een liefhebber van Chinees eten, ik wat minder maar dit was echt super goed! Dat vind ik wel een vermelding waard. Mocht je er terecht komen; Ti-pan is de specialiteit van het huis en dan de Ti-pan “krokante mais kip”. Alle schalen waren leeg....

We moesten er wat voor doen, dat wel. We lagen in het haventje van terrein van Tebezo. Dit omdat de passantenhaven te vol was voor ons schip. De eigenaar heeft Martin vroeger mee samen gewerkt en hij was zo aardig om ons een ligplaas te bieden.

2 aan het zwarte water bij tebezo3 zwarte water Tebezo uitzicht

Ons uitzicht bij Tebezo aan het Zwarte water.

Vlak voor we dachten het terrein te verlaten bleek er een extra slot op het hek te zitten. De eigenaar wist van niets en was op dat moment te ver weg om te komen kijken. Huhh….dat is gek?! Later bleek dat het op afstand automatisch bedienbare hek kapot was en een van de werknemers er zodoende een slot aan had gehangen. Dus dat werd ladder zoeken op het terrein en via een trappertje van een verlaten caravan over het hek en via de ladder weer terug.
4 ladder tebezo
Maandag werd een rustdag, de voorraad boodschappen werd aan boord bezorgd door appie, dus s avonds met het mooie weer aan de bbq langs het Zwarte Water. 
5 bbq zwarte water

Dinsdag 9.15 vertrokken we van Genemuiden richting Elburg. De zwanen op het Drontermeer groeperen zich mooi aan de ene kant terwijl aan de andere kant de meerkoeten zich bij elkaar voegen.

7 Meerkoeten Drontermeer

8 drontermeer zwanenrandmeren

Maar ook vissers die vlak naast de vaargeul aan het vissen zijn, echt een heel gek gezicht ineens een man in het water.
9 visser in het Drontermeer
Na de Roggebotsluis waren we vrij snel in Elburg maar helaas was het daar veel te druk. Er was slecht weer op komst dus iedereen zocht een ligplaats. Of Elburg is heel leuk, dat kan natuurlijk ook. Zo zijn we verder gevaren naar Harderwijk, en hebben we overnacht in de Industriehaven, aankomst 15.30. 

Omdat het centrum toch nog wel een stuk lopen is, en het laden en lossen van de schepen om ons heen niet heel rustgevend, zijn we naar het centrum van Harderwijk gevaren. Dus na het aquaduct meteen bakboord aanhouden,
11 vlak voor harderwijk de haven in
10 aquaduct Harderwijk

En nu liggen we met deze zonnige dag vlak voor de nieuwe brug, pal naast het centrum en 500 meter vanaf de Griek. Ook niet gek ;-). De nieuwe brug wordt volgend jaar in gebruik genomen voor de toegang van de strandboulevard. Hoop ontwikkelingen in Harderwijk want er is een deel van de haven gedempt daar staan nu appartementen. En wij liggen aan een soort van Sahara….( de foto is vanavond genomen dus Sahara by night) ook wel toekomstige bouwlocatie genoemd. Gezien de weersvoorspelling worden onze plannen voor de komende dagen waarschijnlijk bijgesteld, dus tot volgende keer!12 sahara