Wat een heerlijk weer was het toch, al is dit ter afwisseling ook niet vervelend!

visstokken

 

Vorige weekend hebben we een nachtje op het Tjeukemeer geslapen en zijn we daarna doorgevaren naar het Sân Wetter. Daar hebben we een ontzettend lekker relaxed weekend gehad, terwijl het maar 10 km varen is.

meerval sannepolle

oude meerval

We kwamen onze oude Meerval tegen, wat is het leuk om te zien dat deze mensen er ook zo van genieten!

Martin heeft aan stuurboord het boeisel, definitief in de lak kunnen zetten. Nu kon hij er mooi vanaf de steiger bij en "thuis" moet het met een vlot. En verder hebben we geluierd, wat gebarbecued en ontzettend leuke mensen ontmoet. Waardoor er onverwachts ook nog een heel gezellige avond ontstond, bedankt Hans en Nita!

Vorig weekend lagen we op het Brandemeer, dit keer heerlijk mosselen gegeten op het achterdek in de schaduw.

mosselen aan boord meerval

Want wat was het warm! Ik denk dat er geen betere plaats is dan op het water met deze temperaturen.

Brandemeer

Zaterdag hebben we een stukje rondgevaren, maar op de plek waar we eigenlijk wilden liggen was geen plaats.

koeien weiland sloten

Na een paar uur zijn we naar onze eigen ligplaats in Lemmer gevaren en hebben daar ook heerlijk kunnen luieren en wederom BBQ ‘en. Toch gek dat dat niet verveelt, maar aardappelen op mijn bord wèl ;-). 

Zondag, hebben we de bijboot van boord gehaald en hebben we op het Brekkenmeer heerlijk rondgevaren en wat gedobberd.

meerval bijboot

Afgleopen week zouden we daar iedere avond ons diner nuttigen, maar helaas deed de motor van de bijboot het niet altijd dus dat werd peddelen en dichtbij op het water vastknopen. Ook niet verkeerd, we vingen in ieder geval wat wind met een picknick op het water.

martin bijboot meerval

Martin ging met de motor naar Boot Akkrum en heeft deze ingeruild voor een nieuwe die komt volgende week binnen.

Het varen heb ik, Gaike wel wat kunnen oefenen, maar het is nog een hele klus om dit “even snel” onder de knie te krijgen. Zeker wanneer je alleen maar aanlegt op vrijdag en dan zondag pas weer terugvaart. Maar goed het begin is er.

Gelukkig is het vandaag iets minder warm want Martin moest binnen wat klussen uitvoeren. Hij heeft de voorbereidingen getroffen voor onze CV-pelletketel die as week wordt vervangen. Ja, je moet er niet aan denken nu een kachel aan. Maar goed, afgelopen winter heb ik zelf ervaren dat je er toch ontzettend naar kan verlangen want de vorige ketel deed het alleen wanneer die er zelf zin in had. Nou, het is dat ik dat ding zelf niet van boord kreeg…....

Dus wordt hij komende week vervangen voor een nieuwe. De hydrofoor moest worden omgezet omdat deze pelletketel een groter buffervat heeft en de droger moest weg omdat daar dus geen plaats meer voor is. Het voordeel is dat deze nu een pelletvoorrraad heeft voor bijna een week stoken en dat wanneer hij ermee stopt automatisch wordt overgeschakeld naar de Kabolaketel, die draait op diesel. Nu de dames op zichzelf wonen hebbn we ruimte om het een en ander te verplaatsen, dus ging de droger naar Daphne haar kamer wat een “bijkamer” wordt, met een buro en droger/strijkplank ed.

 

Fijne week!

Meerval

Richting Groningen begin augustus 2018
Half juli 2018, zo goed als klaar voor de zomer.

Related Posts

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 02 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to http://onsvarendwoonschip.nl/