By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

En toen werd het voorjaar...

IMG_2313

Allereerst excuses voor de onlangs gestuurde testblog waarin jullie niet meer nieuws lazen dan dat, maar ik moest even wat instellingen aanpassen achter de schermen en dat werd verstuurd middels een test.

 

Maar goed, hier zijn we dan weer! De vorige blog sloot ik af met “ondertussen wachten we op stabiel zonnig en droog weer….” Nou goed, dat is tijdens dit schrijven ineens een heel stuk beter geworden dan afgelopen week! De maanden april en mei staan bij ons normaal gesproken toch wel in het teken van schuren, primeren en verven maar het is nu tussen de buien door wat schuurwerk en daar houdt het mee op. De autokraan is wel geschuurd in ieder geval afgelopen week en staat sinds vandaag samen met de koekoek in de primer.

Loopplank gestolen

Op een gegeven moment ging Martin naar buiten en zag hij dat onze loopplank weg was. Als we langer niet varen dan staat deze tegen het schuurtje omdat het onderhoud aan boord makkelijker is zonder. Maar he, je staat zo gek te kijken 3 meter lang, zo maar weg?! Hoe dan…. Dat moeten minimaal 2 mensen zijn geweest, maar met het risico dat wij aan boord waren of hebben ze het in de gaten gehouden en meegenomen terwijl we weg waren? Een nieuwe aluminium loopplank is rond de € 800,00 euro dus dat was een tegenvaller. Nou goed, het feit was dat hij er niet meer is, was balen maar dat is het. Dus ook weer klaar en zoeken naar een ander.

Via internet hebben we gezocht en uiteindelijk gekozen voor een ander soort loopplank dan we voorheen hadden. Dit keer hebben we een uitvouwbare loopplank gekocht die ook de mogelijkheid heeft om deze breder te maken dan de standaard loopplanken. Uiteindelijk zijn we blij met de nieuwe versie, hij is handzamer en praktischer doordat hij kleiner opvouwbaar is. Maar we hadden graag zelf het moment gekozen om een nieuwe aan te schaffen want ik kan niet begrijpen dat je zomaar spullen wegneemt van een ander.

loopplank

 

Van DAF naar Perkins

Ook vertelde ik in het vorige blog over de vervanging van de boegschroef motor daar zijn we wel mee gevorderd want de nieuwe Perkins motor staat er ondertussen in. Zoals we dachten was het een heel karwei om de oude eruit te krijgen maar het is gelukt. Een week of 2 hebben we buitenkant van het park gelegen zodat het kraantje mooi vanaf de kade bij de kop van het schip kon komen, om de oude motor eruit en de nieuwe erin te hijsen.

boegschroefmotor eruit meerval

boegschroefmotor eruit meerval martin

boegschroefmotor eruit meerval 1

daf boegschroefmotor eruit meerval

DAF 575 boegschroefmotor eruit meerval

En natuurlijk de nieuwe, draaiend en wel!

Er zijn nog een paar dingetjes die opgelost moeten worden zoals de toerenteller en de stopknop, die nog niet werken en er lekt nog wat olie, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit komende week ook opgelost wordt.

Vandaag genoot ik lekker van het zonnetje en was Martin nog te druk maar morgen wordt ons terras in de kuip ook zomer klaar gemaakt, dus dat is voor de volgende keer. Fijn weekend allen!

En toen werd het wel heel mooi weer!
Werk aan boord
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag 14 juni 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid