By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Nog steeds genieten met mooi weer!

2-meerval-2

Ja ja hier ben ik alweer, weer een nieuw blog! Meestal zit er minimaal een paar weken tussen maar soms loopt het zo, ik maakte een notitie en ineens stond er dit hele verhaal.  


We voeren vanwege het prachtige weer afgelopen donderdagavond naar het meer De Grote Brekken eigenlijk hier net om de hoek. Het is hooguit een half uur varen maar je hebt direct een andere omgeving en dynamiek om je heen door de beroepsvaart en de zeilwedstrijden op het water. Martin heeft vrijdag dus vanaf het water gewerkt en aan het eind van de middag zijn we een stukje verder gevaren naar het Brandemeer ook maar een half uur maar goed wederom ander uitzicht. 

1 Brekken meerval


Doordat we op de spudpaal liggen, de stalen paal die we voorin het schip laten zakken, waaien met de wind mee. Dat betekent dat we altijd met de kop in de wind liggen waardoor het achter de stuurhut waar ons terras is altijd in de luwte zitten. Dit is met name in de avonden heerlijk.  2 meerval diner

Maar het was ook slim omdat Martin graag buitenom wilde verven, daarmee bedoel ik dat hij dus even geen touwen kon gebruiken die in de weg zouden zitten met aanmeren aan een steiger. Vrijdagmiddag voeren we door naar het Brandemeer, weer een kort stukje met 3 kwartier waren we er. Het Brandemeer is een laagveen- en moerasgebied en ligt ten zuidwesten van Wolvega. Het gebied bestaat uit rietkragen, petgaten, graslanden en kleine moerassig bossen. Spudpaal weer laten zakken en we liggen weer vast. 

Iemand heeft ons gespot, ook wel eens leuk een "schipselfie" ⚓

3 meerval Brandemeer


Het blauwe bord

Zaterdagmiddag was Martin klaar met het verven van de kont van het schip en hij had zich voorgenomen om zondag helemaal niets te doen. Maar goed, wij zijn van de familie "de bezige bij" dus dat is lastig. Na 5 minuten zitten we elkaar aan te kijken en nu? Nou goed, toch maar even het motortje vervangen van het blauwe bord. Dat moest nog steeds….. 
Het blauwe bord is in de binnenvaart een sein waarmee een schip aan een tegengesteld naderend ander schip kan aangeven dat het voorbijvaren stuurboord op stuurboord zal gebeuren. Midden in het blauwe bord bevindt zich een wit knipperlicht.
Wat bij ons nog niet werkt, iets met draadjes..

blauwe bord meerval

Uiteindelijk duurde dat dus wat langer dan gedacht, eerst de boel uit elkaar was al een dingetje omdat de voorganger het op een vreemde manier aan elkaar had gelast. En toen de draadjes nog op de juiste plek want die zitten natuurlijk net even anders aangesloten dan het voorgaande motortje....  

Ik wilde graag, vanaf de buitenkant aan de woning een eenvoudige zonwering creëren om de warmte buiten te houden. We vonden nog 2 oude zonweringsdoeken, ooit gekocht en nauwelijks gebruikt omdat ze niet praktisch van formaat waren.

5 zonwering meerval

Dus ik was (en eigenlijk ben nog steeds) druk met het verknippen van deze stof. Ik heb kleine magneetjes gekocht waarmee ik ze simpel kan bevestigen aan de buitenkant. Dus lekker druk bezig, Harry staat erbij en kijkt ernaar, totaal geen last van die man.
4 ramen zonwering meerval

 

Scheepsramen

Wat betreft de ramen in de woning, we hebben Topwindows opdracht gegeven om de 10 ramen te vervangen. Alles wordt nu in oktober veranderd naar dubbelglas incl. LowE coating + Argon vulling met kunststof profiel, zodat we geen condens meer hebben van de oude aluminium ramen in de woning. Wat zal dat een verbetering worden!

Zijn er soms mensen die interesse hebben in de huidige aluminium profiel scheepsramen met dubbel glas? (Beschikbaar eind oktober 2023)

Het zijn scheepsramen van het merk HORA, afmeting 60x80cm
8 van de 10 ramen zijn in goede staat, 4 schuiframen met slot en 4 vaste ramen. 
De overige 2 zijn ook vaste ramen maar daar zit wat lekkage in, waardoor ze soms afhankelijk van de lichtval wat smoezelig lijken. We zouden het leuk vinden als iemand ze hergebruikt, een kleine vergoeding is echt meer dan voldoende. Stuur een berichtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het avondlicht op het water is adembenemend, de zonsondergang is altijd speciaal maar soms valt het zonlicht zo mooi de woning binnen! Daarom deze onderstaande foto, de linker is uiteraard de zonsondergang, de rechter het zonlicht wat weerschijnt op de muur met rechts een uitvergroting op de hangende hortensia die zo mooi belicht wordt.

8 avondlicht meerval

 

Een nieuwe week

Maandagmorgen, alle bootjes om ons heen vertrokken en het is stormachtig weer met best wat golfslag. Een heel andere dimensie als je opstaat en naar buiten kijkt, dan met zon en plezier van kinderen op het water, maar ook mooi om te zien hoe het water tekeer gaat met windkracht 5. Het is moeilijk om dit vast te leggen op beeld maar we blijven toch nog steeds op het Brandemeer om het weekend wat te verlengen. Ook al werk je op maandag vanaf het meer, je ontspannen gevoel houdt toch langer aan. Ik kan het niet zo goed verklaren. Zelfde “huis” maar zodra de touwen los gaan, kleed ik me makkelijker en is er een vrijer vakantie gevoel.

Ondertussen dan landen er 2 libelles op mijn deur die de liefde bedrijven. Nou zal dat vaker gebeuren maar ik vond het fascinerend genoeg om het vast te leggen op beeld. Met name door hun gymnastische houding.

6 love libelle


Uiteindelijk varen we maandag aan het eind begin van de avond, weer terug in Lemmer, ook weer prima!

We keken wel heel gek op woensdagmorgen na de regenbui die gevallen was.  Het hele schip was bezaaid met kleine vliegjes!! Trouwens wel een beetje gek bericht na deze paringsdans van hierboven ?

7 vliegjes meerval

 

En de komend weekend krijgen we een logee! Namelijk ons andere kleinkind. Iets hariger en minder lachend, wel iets zwaarder (gok ik?) maar ook zoooo lief. Rustie, het konijn van onze jongste dochter. Hij komt met zijn kooi in de kuip buiten voor 4 weken omdat onze dochter studiepunten gaat verzamelen door vrijwilligerswerk te doen in Tanzania. Gezelligheid erbij aan boord, tot het volgende blog!

879b3d9d 6310 42b6 a6f7 f4a6e3011e56

 

 

 

Van het achterdek naar het voordek
En toen werd het wel heel mooi weer!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
vrijdag 14 juni 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid