Binnen en buiten 2

Binnen en buiten 2

Deze week zijn de zijkanten van de stuurhut op maat gemaakt. Het was een hele puzzel om de hoogte uit te meten van de totale stuurhut....

Daarmee bedoel ik dat we willen uitkomen op een totale hoogte van max 3.50 m ivm de doorvaarthoogte van bruggen ed. in Frankrijk. Daarnaast willen we ook nog gewoon kunnen staan in de stuurhut. (nou zijn wij niet zo groot dus dat gaat redelijk snel) maar t is ook wel gastvrij als de visite niet bukkend/kruipend hoeven binnenkomen. Dus hebben we gekozen voor een stahoogte van 1.90m in de laagste hoek van de stuurhut. De ramen komen wel wat hoger t.o.v. de vloer dan we gedacht hadden helaas, want nu is de situatie zo dat als je op een normale stoel zittend amper naar buiten kunt kijken. Dus komt er in de stuurhut onder het zitgedeelte en de tafel een verhoging.

zijplaatstuurhut

Dit zijn de zijplaten met voorgetekende ramen en de deur.

Verder is Bella's schilder en klusbedrijf begonnen aan onze badkamer. De extra muren staan, onder andere tussen onze slaapkamer en de badkamer.
muurslaapkamerHet wordt al een heel ander gezicht.
gang badkamer

De waterleidingen zijn omgelegd. En het bleek dat het badkamerraam in het plafond gescheurd is dus daar moet nog een nieuwe voor besteld worden. Beetje jammer...

bella badkamer

Martin heeft zich nuttig gemaakt op z'n werk deze week. Dus in de avontuurtjes wat kleine werkzaamheden verricht. Onder andere het plafond verder afgewerkt met plinten aan de zijkant, dus deze kan worden afgelakt dit weekend. En de koekoek in het plafond van de woonkamer staat in de grondverf want die stond prima in de lak maar met een vieze ondefinieerbare kleur wit/geel. Misschien betere benaming, gerookt wit, want van sigaretten hebben de vorige eigenaren wel genoten volgens mij....van het plafond kwam echt zwart water af.

koekoek

Korte update.
Binnen en buiten.
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://onsvarendwoonschip.nl/