By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Fontgrootte: +

Eindelijk een terras en onderweg naar Lemmer!

Meerval-Franeker

Door verschillende omstandigheden heeft het even geduurd voor ze verder konden met ons terras op de werf, maar end goed al goed. We zijn klaar! Hieronder het laatste verslag van de verbouwing...

 

 

12 zeil erover kacheltje erbij Meerval

Terwijl de timmerman de kozijnen maakt voor onze toekomstige terrasdeur, probeert Martin met een zeil en een kacheltje de warmte boven 10 graden te houden, om zo nog een laag 2 componenten primer aan te brengen.

13 kuip doorgang Meerval

Op deze foto zie je de kuip "in wording" maar nog wel het trapgat, naar de oude roef.

We kunnen dus nog steeds naar beneden onder de nieuwe terras/kuip, de ruimte valt zeer mee is ongeveer 90cm. Mooi voor bergruimte, geen slaapkamer meer maar je zou er zelfs nog slaapruimte kunnen creëren. Je kunt er alleen niet staan.

 

13 onder kuip Meerval

 De ruimte eronder zie je op deze foto.

 

Ondertussen zijn de kozijnen klaar en is het zeil eraf, je ziet nu hoe je kunt doorlopen dalijk wanneer het luik over het gat klaar is.

15 timmerman plezier Meerval

Ook de timmerman heeft enorm veel plezier in dit project. Het is iets unieks voor hen en dat geeft blijkbaar uitdaging.

Klaar!

De kuip is klaar de vloer zit erin de deur nu dus ook, het geeft een heerlijk gevoel om zo door te kunnen lopen. Daarnaast is het ook lekker om weer op jezelf te zijn, zonder werkmannen. Al kunnen we niet anders zeggen dat het hele team het echt keurig heeft gedaan, stuk voor stuk vakmensen bij Valk Yachts.

16 stuurhut af Meerval

 

18 leeuwarden MeervalWij zijn 24 december naar Leeuwarden gevaren en hebben daar 1e kerstdag doorgebracht met onze jongste dochter. Omdat er geen plek meer was lagen we dubbel. (Voor de niet varenden... niet van het lachen maar zo noemt men dat in de scheepvaart)

 

Vandaag (2e kerstdag) zijn we naar Sneek gevaren. We hebben op het gemak gedaan, lekker uitgeslapen en genoten van het 2e kerstontbijt. Daardoor waren we wat verlaat en varen we vandaag maar 2,5 uur tot Sneek en niet verder naar Lemmer. Zo hebben we morgen nog ook nog wat ;-)

Het was een prachtige dag om te varen. Strakblauwe lucht maar ook koud, ijskoud. Onderweg troffen we iemand zwemmend door het Harinxmakanaal. Ik was te laat voor een foto, maar wat een bikkel die man. 5 minuten later voeren we door het ijs, kun je nagaan hoe koud het water was.

19 naar sneek door ijs Meerval

20 door het ijs naar sneek Meerval

Lang weekend Sneek
Dak eraf, kuip erin, het wordt super!
 

Reacties 1

Gast - Sandra op maandag 27 december 2021 06:45

Wat ziet het er mooi uit. Op naar een warme zomer

Wat ziet het er mooi uit. Op naar een warme zomer
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
dinsdag 23 april 2024

Captcha afbeelding

E-privacy beleid