Jullie hebben even niets gehoord dat kwam door verschillende omstandigheden, wat een week!

Jullie hebben even niets gehoord dat kwam door verschillende omstandigheden, wat een week!

We beginnen met het positieve nieuws, :-)! De vloer in de woonkamer is helemaal klaar! Nou was dat nog niet de grootste klus want eenmaal de vaart erin gaat het leggen best snel maar het wachten was op de loodgieter omdat het nieuwe ‘vuilwaterstation’ nog steeds niet naar behoren functioneerde....

Er zit namelijk een luik in de woonkamer (op deze foto achterin rechts) met daaronder de pompunit en de afvoeren. Alle mogelijkheden om toilet, -bad, douchewater overboord, in de vuilwatertank of in een riool aan de wal te lozen zijn nu aanwezig.

Maar er was een probleem, de ontluchting was verkeerd aangebracht en daardoor hevelde het buitenboordwater weer de tank in. Met als gevolg dat de pomp iedere keer aansloeg om het water wat binnen kwam weer naar buiten te pompen. Zo blijven we bezig….
Dus uiteindelijk is alles weer netjes hersteld en kon Martin eindelijk de woonkamervloer afmaken.
vloer woonkamer

De barstoelen zijn binnen gekomen, daar hadden we dan weer geen werk aan, alleen maar in ontvangst nemen. En betalen natuurlijk, dat dan weer wel.
barkrukken

Gelukkig kregen we afgelopen zondag hulp van mijn ouders. Mijn vader is aan de slag gegaan met de kamer van Roos onze jongste dochter. Die krijgt haar kamer in de oude schippers woning, de achterroef. Daardoor heeft ze haar een eigen badkamer en toilet. Uiteraard moet daar ook nog het een en ander gesloopt en gebroken worden. Er zat een vast bureau in waardoor we erachter kwamen dat de vloer niet is doorgelegd.
rooskamermetbureau

bureau gesloopt
Er wordt ook een tussenmuur verwijderd. En een muur gehalveerd waardoor we meer licht en ruimte creëren.
muur bijna weg roos

roos kamer muur weg
Mijn moeder heeft de woonkamer/badkamer lekker schoongemaakt dus kunnen de kasten gevuld worden de komende weken. De eerste container met onze inboedel staat ook al klaar op de werf. Voor mij is het klussen vanwege gezondheidsredenen jammer genoeg onmogelijk dus ging moeders aan de haal met schuurpapier. Dat was een leuk en uniek moment.
ma schuurt koof

ma schuurt koof1

Deze week was er buiten de ontluchting nog wat oponthoud. De 34 aderige kabel die zorgt voor alle communicatie tussen de kopschroef, het generatorset, meters ed met de stuurhut achterop was helemaal broos geworden. Onbruikbaar!

stroomkabel doorgerot

Nou is de kabel vernieuwen niet het grootste probleem maar onder de vloer is het niet bereikbaar tot voorin het schip. Dus gingen voor een deel onze kasten eraan, beetje jammer! Zie hier de slaapkamerkast waar de kabels achter het luik binnen komen.

slaapkamerkast stroom

Dan gaan ze door de wandkasten naar voren.
kabel door kast

En vervolgens door onze open kasten...

kabel doorvoer

We hebben 5 dagen moeten wachten tot er 30 meter nieuw kabel geleverd kon worden. Martin is dus wederom onder de vloer gekropen om de kabel deels onder de vloer door te voeren. Omdat we toch bezig waren hebben we er maar meteen 2 x 12 aderige nieuwe kabels bijgetrokken. Mochten we in de toekomst nog bedrading nodig hebben liggen er vast nieuwe kabels te wachten.

Ondertussen wordt er druk gewerkt aan de techniek in de stuurhut. Op deze foto zie je de spudpaal achterop. Deze is nu elektrisch bedienbaar gemaakt ipv met de hand. Hij wordt straks met het aftimmeren netjes weggewerkt in de bank.

spudpaalnieuwe lier

Het oude mechanische stuurwerk is verwijderd. Aan het begin van de week was er nog sprake van dat dit apparaat midden in de stuurhut zou komen, waardoor we een forse vloerverhoging zouden krijgen. Maar uiteindleijk is de nieuwe stuurmachine netjes weggewerkt in de machinekamer zodat we straks “modern” kunnen sturen met een pookje!

stuurmachine

Onze buren liggen al in het water!
En zo vliegen de weken voorbij....
 

Reacties 1

Gast - Udo op vrijdag 03 juni 2016 07:18

Hey luitjes alsnog van harte en natuurlijk succes met het project. Ziet er nu al goed uit
Groet Udo

Hey luitjes alsnog van harte en natuurlijk succes met het project. Ziet er nu al goed uit Groet Udo
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 23 oktober 2021

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://onsvarendwoonschip.nl/